Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ MSD ΚΑΙ ΒΙΑΝΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ


  Οι φαρμακευτικές εταιρείες MSD και ΒΙΑΝΕΞ ανακοινώνουν μια νέα συμφωνία για την από κοινού προώθηση, των σκευασμάτων JANUVIA (σιταγλιπτίνη) και JANUMET (σιταγλιπτίνη/μετφορμίνη), δύο καθιερωμένων θεραπειών για την αντιμετώπιση του Διαβήτη τύπου 21.
Και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν με αίσθημα ευθύνης τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών στις παραπάνω θεραπείες και με δεδομένες τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, αναζητούν τρόπους ώστε να προσφέρουν λύσεις στους ασθενείς, διευκολύνοντας το έργο των Επαγγελματιών Υγείας.
Μέχρι σήμερα, η εταιρία ΒΙΑΝΕΞ προωθούσε και διέθετε αποκλειστικά τα σκευάσματα JANUVIA (σιταγλιπτίνη) και JANUMET (σιταγλιπτίνη/μετφορμίνη) στην ελληνική αγορά. Η MSD Ελλάδας προωθούσε και διέθετε στην ίδια θεραπευτική κατηγορία τη σιταγλιπτίνη με την εμπορική ονομασία XELEVIA.
Η προώθηση του ΧELEVIA θα σταματήσει άμεσα, ενώ το προϊόν θα συνεχίσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων του για να μην δημιουργηθούν προβλήματα πρόσβασης των ασθενών στη θεραπεία τους με σιταγλιπτίνη κατά τη μεταβατική περίοδο.
Πλέον, τα σκευάσματα JANUVIA (σιταγλιπτίνη) και JANUMET (σιταγλιπτίνη/μετφορμίνη) θα προωθούνται από κοινού από τις δυο εταιρίες, ενώ σύντομα τα δύο εν λόγω προϊόντα θα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της MSD Eλλάδας.
Με τη νέα συμφωνία, η MSD και η VIANEX, η συνεργασία των οποίων φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια, επιδιώκουν να ενδυναμώσουν την παρουσία των σκευασμάτων JΑΝUVIΑ (σιταγλιπτίνη) και JANUMET (σιταγλιπτίνη/μετφορμίνη) στην ελληνική αγορά. Επίσης, η νέα συμφωνία ενισχύει τη στρατηγική θέση τους στην κατηγορία των καρδιομεταβολικών νοσημάτων, καθώς συνεργάζονται ήδη για τα σκευάσματα INEGY & EZETROL. Επομένως, η συνεργασία των δύο εταιρειών επεκτείνεται εμπλουτίζoντας το χαρτοφυλάκιο των καρδιομεταβολικών προϊόντων το οποίο πλέον θα περιλαμβάνει εκτός από τα προϊόντα INEGY & EZETROL και τα προϊόντα JANUVIA & JANUMET.
Tα σκευάσματα JANUVIA (σιταγλιπτίνη) και JANUMET (σιταγλιπτίνη/μετφορμίνη) ανήκουν στην οικογένεια της σιταγλιπτίνης, η οποία αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των αναστολέων DPP-IV2. Τα προϊόντα που περιέχουν σιταγλιπτίνη έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. από το 2006 και σήμερα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 119 χώρες σε όλον τον κόσμο3. Τα προϊόντα σιταγλιπτίνης αποτελούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα της MSD (γνωστή ως Merck στις ΗΠΑ και τον Καναδά) με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως2. Επιπλέον, έχει συσσωρευθεί σημαντική κλινική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχουν διατεθεί πάνω από 54 εκατομμύρια συνταγές με προϊόντα σιταγλιπτίνης σε όλο τον κόσμο3.
Η MSD παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει καινοτόμες θεραπείες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών. Έτσι, διευρύνοντας τις στρατηγικές της συνεργασίες και διευκολύνοντας την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες, η MSD εκπληρώνει το καθήκον της να είναι ο κόσμος καλά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα Ερωτήσεις και Απαντήσεις ή/και να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκη, Associate Director, Policy & Communications MSD, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210.98.97.312.

Δεν υπάρχουν σχόλια: