Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αριστοτεχνικά "κόλπα" Άδωνι με τις μειώσεις των τιμών των γενοσήμων!

Αριστοτεχνικά "κόλπα" Άδωνι με τις μειώσεις των τιμών των γενοσήμων! Από Βασίλη Βενιζέλο
Σε δύο πολύ αριστοτεχνικά "κόλπα" προέβη την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων! Περί τίνος πρόκειται; Ιδού:
- Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι τιμές των off patent φαρμακευτικών σκευασμάτων θα είναι ο μέσος όρος των τριών χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε. Αυτό ισχύει και σήμερα, όμως!
- Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι τιμές των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων θα μειωθούν στο 65% των τιμών των off patent φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ό,τι ισχύει επίσης σήμερα, δηλαδή!
- Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι κάθε 250.000 εμβαλάγια που θα πωλεί ένα γενόσημο φαρμακευιτκό σκεύασμα θα ρίχνουν την τιμή του κατά 1%,έως τα 5 εκατ. εμβαλάγια, όπου η τιμή θα έχει μειωθεί κατά 20%... Τι κάνει εδώ ο υπουργός Υγείας; Ιδού:
Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι 100 πρώτοι σε πωλήσεις κωδικοί φαρμακευτικών σκευασμάτων, σε σύνολο 5.716 κωδικών, αφορούν ΟΛΟΙ off patent φαρμακευτικά σκευάσμστα, τα οποία, μάλιστα, καλύπτουν το... 47% του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης!
Καταλάβατε τα πραγματικά αριστοτεχνικά "κόλπα" του υπουργού Υγείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: