Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

«ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ... ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ και ... ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του ΕΟΠΥΥ!!!»

  Σήμερα έμαθα από τον ΑΝΤ1 ότι γίναμε ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του ΕΟΠΥΥ!!!
Στο μεσοπρόθεσμο νόμο 4093/2012 υπάρχει το εξής άρθρο:

12. Από 1.1.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ..

[ Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής
της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών].

ΠΡΟΣΟΧΗ:

*** Το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης 12 ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ με τη παρ.4 του άρθρου 37 του Ν. 4111/2013 ΦΕΚ Α 18/25-01-2013 με έναρξη ισχύος από 19/11/2012 όπως ορίζεται στη παρ. 3 του άρθρου 49 του αυτού νόμου.

Όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ του ΕΟΠΥΥ αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια , ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ των χαρατσιών του !!!

Επειδή η τρόϊκα ήθελε να είναι σίγουρη για την είσπραξη των ανωτέρω ποσών, απαίτησε και τελικά κατάφερε να ... διαγραφεί από το άρθρο 12 του νόμου το εδάφιο που είναι μέσα στην αγκύλη και αναφέρει ως προϋπόθεση εφαρμογής του νόμου την έκδοσης υπουργικής απόφασης!!!

Απίστευτη δουλοπρέπεια και μάλιστα χωρίς οι συνδιαιτιζόμενοι κατ’ εξακολούθηση με την Κυβέρνηση εκπρόσωποί μας ... να έχουν αντιδράσει έστω και στο ελάχιστο...

Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στην χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση ... πικρή , καλούμεθα να εισπράξουμε και τα ... χαράτσια του . Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: