Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Παραπλανητικά τηλεφωνήματα.

Τις τελευταίες 10-15 ημέρες, έχουμε κατ επανάληψη γίνει δέκτες, τηλεφωνημάτων, στο φαρμακείο μας, στο χώρο εργασίας μας, απο 1-2 κυρίες, οι οποίες "πλασάρουν" 2 σενάρια σχετικά όμοια μεταξύ τους, με σκοπό την πώληση (μάλλον αμφιβόλου επιστημονικού περιεχομένου & εγκυρότητας) βιβλίων & ιατρικών εγχειριδίων, προς 50¤ ανά τεμάχιο. Αυτό προσπαθούν να το πετύχουν, μέσω συναισθηματικού εξαναγκασμού των συναδέλφων φαρμακοποιών και της σύγχυσης λόγω φόρτου εργασίας που δημιουργείται εν ώρα λειτουργίας σε σχεδόν κάθε φαρμακείο της χώρας.

Τα σενάρια είναι 2 :

1. Ομάδα "απολυμένων" φαρμακοποιούς της εταιρίας "Alapis", εκπροσωπούμενοι (τηλεφωνικά) απο κάποια κα Τζανάκη Ελένη, οι οποίοι σε "αφιλοκερδή" συνεργασία με την εκδοτική εταιρία Λίγκας, ζητούν ενίσχυση του δικαστικού τους αγώνα, μέσω των 50¤ (ανά βιβλίο) πουλώντας το "Ο Γιατρός σας Απαντά". Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του σωματείου απολυμένων της Alapis, ενημερωθήκαμε οτι δεν υπάρχει αυτό το όνομα και πως έχουν υπάρξει κι άλλα παράπονα απο άλλα φαρμακεία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για το ίδιο θέμα.
2. Ομάδα "απολυμένων" ιατρών απο το Νοσοκομείο Παντοκράτωρας, εκπροσωπούμενοι απο κάποια κα Μουρατίδου - παθολόγο,  οι οποίοι σε "αφιλοκερδή" συνεργασία με την εκδοτική εταιρία Family Health, ζητούν ενίσχυση του δικαστικού τους αγώνα, μέσω των 50¤ (ανά βιβλίο) πουλώντας ένα ιατρικό εγχειρίδιο. Μάλιστα μας είπαν οτι έχουν ενημερώσει και τον Σύλλογο (? χωρίς να πούν ποιόν Σύλλογο..). Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΦΣΠ (όπου και αναφέραμε το θέμα), ενημερωθήκαμε οτι δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια επαφή & γνώση για το θέμα (προληπτικά και για προστασία των μελών εστάλει ενημερωτικό sms). Επιπλέον, δεν βρήκαμε στα online αρχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όνομα με αυτή την ειδικότητα, ως μέλος.

Το να μην έχει κάποιος δουλειά, το να έχει χάσει την δουλειά του, είναι το ίδιο ιερό & σοβαρό, με το να την έχει και να προσπαθεί να την διατηρεί (ομοίως και η διάθεση του συνανθρώπου, συναδέλφου να ακούσει και να βοηθήσει). Και τα δύο αυτά θέματα είναι κατά την γνώμη μας πολύ ευαίσθητα & απαιτούν σεβασμό. Κάτι που όπως με λύπη μας διαπιστώνουμε οτι λείπει απο αρκετούς, που θεωρούν οτι τα θέματα αυτά, που έχουν τόσο βαθιά επηρεάσει και αλλάξει την ελληνική κοινωνία και τους ανθρώπους της, προσφέρονται για κέρδος και εκμετάλευση. Γιατι ακόμα και αυστηρά οικονομικά να το δεί κανείς, πολύ πιθανόν να υπάρχουν φαρμακεία που να χρειάζονται 50¤ (για το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νέρο, εισφορές, κάτι..).

Αφήνουμε ασχολίαστες τέτοιες συμπεριφορές γιατι δεν θέλουμε να παρασυρθούμε απο την αγανάκτηση και την οργή που μας προκαλούν. Επιπλέον, πιστεύουμε οτι μόνο μέσα απο την οργανωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση, όπως δίνει και το blog σας μπορούμε αποτελεσματικά να προστατευθούμε και να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ή και παρόμοιες περιπτώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. 


Κώστας Μπόρσης

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Εγώ πάλι επικοινώνησα με αυτή την εταιρεία μεσω αγγελίας στη χρυσή ευκαιρία, που ζητούσε απόφοιτους ψυχολογίας με δικό τους ΙΧ για τη φροντίδα νέων μητέρων. Δεν μου έδωσαν κάποια παραπάνω πληροφορία. Να μην κάνω τον κόπο να πάω ε;