Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει νοίκι σε γραφείο φάντασμα

 Σε μια εποχή που η οικονομία του τόπου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, το κράτος συνεχίζει να καταβάλλει εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ενοίκια για να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Ακόμη και αν οι υπηρεσίες έχουν συμπτυχθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τραγέλαφου αποτελούν τα γραφεία του ΤΑΥΠΕΚΩ στο Ηράκλειο.
  
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα γραφεία του ταμείου ασφάλισης υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στο κέντρο του Ηρακλείου το ταμείο από 1/5/2012 εντάχθηκε στον ΕΟΠΠΥ όμως τα ενοίκια εξακολουθούν να τρέχουν.
Από το Φεβρουάριο του 2013 σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση οι ασφαλισμένοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από τον ΕΟΠΠΥ, όμως τα κλειδιά των γραφείων που πια δεν στεγάζονται στη Θεοτοκοπούλου 28 σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες που περιμένουν τα ενοίκια που κάνει να λαμβάνουν από τις αρχές του 2013.

Το ενοίκιο σύμφωνα με πληροφορίες για το οίκημα που καταλαμβάνει έκταση 200 τ.μ. αγγίζει τα 1.300 ευρώ. Ποσό που το κράτος καλείται να καταβάλει παρότι τα γραφεία είναι κλειστά από τις αρχές του 2013. Δηλαδή το Δημόσιο καλείται να πληρώσει περίπου 13.000 ευρώ για ακίνητο που δεν χρησιμοποιεί.

Αρχικά ο χώρος όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το θέμα κρατήθηκε σε περίπτωση που αποφάσιζαν να μεταστεγαστεί εκεί κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία. Μετά και την τελευταία προφορική ενημέρωση όμως ο χώρος πιθανότατα θα παραδοθεί τέλος του χρόνου και μαζί τα χρήματα για τα ενοίκια.

To neakriti.gr απευθύνθηκε στον διευθυντή του ΕΟΠΠΥ στο Ηράκλειο ο οποίος δε θέλησε καν να ακούσει για το θέμα και αρκέστηκε στο να διακόψει την τηλεφωνική επικοινωνία κλείνοντας το τηλέφωνο.    

neakriti.gr 
Της Μαρίας Μαυρομάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: