Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Γ.Στουρνάρας: Δεν μπορούμε να λέμε «όχι κανένα μέτρο»

Γ.Στουρνάρας: Δεν μπορούμε να λέμε «όχι κανένα μέτρο»  Αθήνα
 Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, οι οποίοι αναμένεται να θέσουν το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού και της ανάγκης νέων μέτρων.

Συγκεκριμένα, η τρόικα επιστρέφει στις αρχές Νοεμβρίου με βασικό στόχο να οριστικοποιήσει το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος και να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση επί του προϋπολογισμού 2014.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ερωτήθηκε για το εάν θα υπάρξει η ανάγκη πρόσθετων μέτρων.
Επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία εάν απαιτηθούν νέα μέτρα δεν πρόκειται να έχουν τη μορφή πρόσθετων οριζόντιων μέτρων και αδιάκριτων περικοπών σε μισθούς ή συντάξεις.
Μιλώντας στα Νέα, ο υπουργός Γ.Στουρνάρας δήλωσε: «Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση.»

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. που υπολογίζει η τρόικα.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο ανέμενε ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό, δεδομένου ότι μεγαλώνει η «τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε άλλο μήκος κύματος βέβαια βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επιμένει ότι θα εφαρμοστούν μόνο τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί (μείωση επικουρικών και εφάπαξ, μείωση κύριων συντάξεων ευγενών Ταμείων).
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: