Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Με 1.200 απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει να πετύχει το στόχο απολύσεων η Αθήνα

  Το υπουργείο Υγείας έχει εντοπίσει 1.200 γιατρούς των οποίων οι ειδικότητες δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτοί θα απολυθούν και θα πραγματοποιηθούν 1.200 νέες προσλήψεις σε άλλες ειδικότητες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με 1.200 απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει η κυβέρνηση να επιτύχει τη δέσμευση για 4.000 απολύσεις από το δημόσιο το 2013, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή Υγείας και είτε η μεταφορά των μονάδων του στο ΕΣΥ είτε η δημιουργία ενός τρίτου ανεξάρτητου οργανισμού, που θα αναλάβει το σύνολο των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Υγείας.


Το υπουργείο Υγείας έχει εντοπίσει 1.200 γιατρούς των οποίων οι ειδικότητες δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτοί θα απολυθούν και θα πραγματοποιηθούν 1.200 νέες προσλήψεις σε άλλες ειδικότητες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι υπόλοιποι περίπου 5.000 γιατροί του ΕΟΠΠΥ θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, και είτε θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ είτε στο νέο φορέα, εφόσον συσταθεί.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: