Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

ΦΣΑ: «Καλύψαμε από το αποθεματικό μας την πληρωμή αναλωσίμων η οποία θα καθυστερήσει!»

  Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, παρέλαβε σήμερα το μεσημέρι από τον ΕΟΠΥΥ δύο διαφορετικά αρχεία για την πληρωμή των μελών μας για τις συνταγές που εκτέλεσαν στο Φαρμακείο τους τον Αύγουστο.

Το λογιστήριο του ΦΣΑ, πραγματοποίησε όπως κάθε φορά τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να οριστικοποιηθεί  η πίστωση.Κατά τις 14:00 το μεσημέρι, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε το  υπ.αριθ. 2706/22-11-2013 έγγραφο του,  με το οποίο μας ενημέρωνε ότι ….. τελικά τα αναλώσιμα θα πληρωθούν στο τέλος της ερχόμενης  εβδομάδας.

Στο ίδιο έγγραφο δίνεται ως δικαιολογία για την ανατροπή αυτή της «τελευταίας» στιγμής, μια τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η οποία εγκρίθηκε στο χθεσινό Δ.Σ. του Οργανισμού!

Είναι προφανές λοιπόν, ότι ενώ κάποιοι γνώριζαν από εχθές,  ότι τα αναλώσιμα δεν θα εξοφλούνταν μαζί με τα φάρμακα του Αυγούστου, θεώρησαν σκόπιμο να το αποσιωπήσουν, αφήνοντας το λογιστήριο μας να προσπαθεί να οριστικοποιήσει μία πίστωση με λανθασμένα στοιχεία.  

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΦΣΑ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πληρωμή του πλήρους ποσού του Αυγούστου, όπως είχε αρχικά δοθεί από τον ΕΟΠΥΥ (φάρμακα και αναλώσιμα), και παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και αντιρρήσεις μελών του Δ.Σ. οι οποίοι μέχρι πρότινος εκόπτοντο για την δήθεν αναλγησία που διέπει τον Φ.Σ.Α. και τον διανεμητικό του λογαριασμό, έδωσαν εντολή στο λογιστήριο να δοθεί  από τα ελάχιστα πλέον αποθεματικά που διαθέτει, το ποσό που χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα.

Ειδοποιήσαμε την τράπεζα, απεστάλη άμεσα η πίστωση με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό (φάρμακα και αναλώσιμα) και από σήμερα τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς σας.  
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                           ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: