Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΗΤΟΙ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΩΜΙΚΟΙ !!!

  " ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ " Α.ΑΪΝΣΤΑΙΝ                                                                                                                                                                 
Συνάδελφοι
Η τελευταία ΓΣ του ΠΦΣ 2-22-13  έδειξε το οριακό σημείο διάλυσης που βρισκόμαστε συνδικαλιστικά  και  αν άμεσα, στις εκλογές, δεν το ανατρέψουμε, η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη και για τα φαρμακεία μας.
            Το Σάββατο η συμμετοχή στην ΓΣ, ήταν μικρή,  60% αρχικά που κατέληξε ούτε 20%,  δηλαδή 30-35 συνάδελφοι την ώρα που συζητιόντουσαν τα συνδικαλιστικά θέματα. Με πρόσχημα την ψήφιση του προϋπολογισμού 2014, έφεραν  το ..καυτό θέμα  του κλάδου, την ίδρυση επαγγελματικού Ταμείου.
              Μοναδική έγνοια της πλειοψηφίας ήταν να περάσει οπωσδήποτε από την ΓΣ, την τελευταία ημέρα με την σημερινή της σύνθεση , « αποφασίζουμε σήμερα την αποδέσμευση 55 εκατομμυρίων ευρώ» , όπως είπε ο πρόεδρος,  τα λεφτά του ΚΑΕΦ και να πάνε σε ιδιωτική Τράπεζα. Για να γίνουν η μαγιά για την ίδρυση επαγγελματικού  ταμείου.  Για «να μην κουρευτούν και πάλι» ήταν το βασικό επιχείρημα του, λες και τα λεφτά των ΝΠΔΔ δεν κουρεύτηκαν όπου και να ήταν, λες και αυτά που ήταν επενδυμένα σε Κυπριακές Τράπεζες, σε Ελληνικά Ομόλογα κλπ  δεν δεσμεύτηκαν. Την ίδια μέρα που ο κ. Σόιμπλε δήλωνε  ότι « οι καταθέτες θα πληρώνουν πια τις ζημιές στις ιδιωτικές τράπεζες». Τόσο μακριά βλέπουν ακόμα μια φορά. Αυτός ήταν ο μεγάλος τους καημός. Επίσης θέλουν να πάνε εκεί και τα λεφτά των μονοσυνταξιούχων. Για ένα Ταμείο που θα  αφορά όσους είναι  κάτω των 50ετών με πρόβλεψη για απόδοση μετά από 30 χρόνια. Δηλαδή θα αφορά τους νέους συναδέλφους αλλά δεν  περίμεναν την νεοεκλεγμένη ΓΣ, που φυσιολογικά θα έχει περισσότερους νέους , για  να ακουστεί και η δικιά τους άποψη. Αλλά μόνο για τους νέους δεν έχουν καημό.
            Συνάδελφοι, σίγουρα υπάρχει θέμα με τις μνημονιακές προτάσεις για το συνταξιοδοτικό. Προτείνουμε εδώ και καιρό   να κάνουμε μέτωπο με τους άλλους Υγειονομικούς και να αγωνιστούμε να σωθεί το ΤΣΑΥ, που  ακόμα και σήμερα  η αναλογία  εργαζόμενων  προς συνταξιούχους είναι 4,7/1 , δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από βιώσιμο,  Παρά την έλλειψη ισολογισμών και αναλογιστικών μελετών . Αντί να προχωρήσουμε σε αγωγές όπως τους ζητάμε εδώ και ένα χρόνο , για την διασπάθιση των χρημάτων και για τις ιδιωτικές κλινικές που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ από απλήρωτες εισφορές και κανείς δεν τα διεκδικεί, περί άλλων τυρβάζουμε. Αλλά πρέπει βλέπετε να στραφούμε κατά των δικών μας παιδιών.
            Επίσης εδώ και καιρό το Δ.Σ ΤΣΑΥ έχει αποφασίσει η μηνιαία σύνταξη των μονοσυνταξιούχων να πάει από το 20% της βασικής στο 50%. Εκκρεμεί να εγκριθεί από το ΔΣ του ΕΤΑΑ. Κι αντί να κινηθούμε προς τα εκεί ακόμα και με κινητοποιήσεις, ασχολούμαστε πολύ έντονα με τον κ. Νεκτάριο για την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου, που θα αφορά τους νέους . Κανείς δεν λέει όχι αν είναι εθελοντικό και χωρίς τα λεφτά του ΚΑΕΦ. (Τα έσοδα του  ΚΑΕΦ από το 4 της χιλίοις, παρότι το 2014 θα έχουμε επίσημα μειώσεις τιμών Ιανουάριο και Ιούλιο 10+8=18% και με την όλη μείωση δαπάνης, την προϋπολογίζουν σε τιμές 2012!!!).   Το ΚΑΕΦ φέτος  σε κάθε εξοδούχο του 2012,  έδωσε 11.138,00ευρώ. Αλήθεια που θα τζογαριστούν αυτά τα λεφτά, για να έχουν απόδοση; Ο δε κ. Νεκτάριος, πρώην διοικητής του ΙΚΑ, μας είπε ότι «τέλος η δημόσια σύνταξη και να πάμε σε ιδιωτική ασφάλιση». Πιθανά στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που ο ίδιος είναι πρόεδρος και φιλοδοξεί να παίξει και με τα λεφτά του ΚΑΕΦ κλπ.  Πιθανά όπως του είπε συνάδελφος εκεί, ότι « η γυναίκα του πλήρωνε 30χρόνια τέτοια ασφάλεια και σήμερα παίρνει  50ευρώ σύνταξη τον μήνα».

           Βέβαια, μετά και την παρέμβαση του πρώην προέδρου Αμπατζόγλου ,  ‘’ανέκρουσαν πρύμναν’’ και έγινε το όλο θέμα: « να συνεχίσουμε την διερεύνηση για τις απαιτήσεις ίδρυσης επαγγελματικού Ταμείου». Παρά την αντίδραση Θεοδοσιάδη,  Κούβαρη και Μακρυγιάννη που ήθελαν εδώ και τώρα ψήφιση της αποδέσμευσης των χρημάτων του ΚΑΕΦ.
              Συνάδελφοι,
            Στην συζήτηση για τα καυτά θέματα του κλάδου, κατά τις 4-5  το απόγευμα, στην αίθουσα ήταν 35 αντιπρόσωποι και πρόεδροι.   (πληρωμές , ποσοστό κέρδους, ΦΥΚ, παλιά χρέη 2011, ΜΥΣΥΦΑ κλπ). Τα θέματα αυτά  είναι στην άμεση επικαιρότητα και αναμένονται άμεσες αποφάσεις. Όπως το ποσοστό κέρδους που πιέζει η τρόικα για μείωση και αντιπροτείνονται τα ΦΥΚ (κακώς τα λέμε έτσι για λόγους συνεννόησης) για συμψηφισμό και επίτευξη του 15%. Με ποιες ασφαλιστικές δικλείδες; πληρωμής, πλαφόν και πως;  ποια και πως;  αυτά θα τα αποφασίσει το ΔΣ ερήμην της ΓΣ; Ή τα έχουν ήδη συμφωνήσει ερήμην των πάντων, όπως λένε οι ίδιοι, ανεπίσημα;
Βέβαια «όλα βαίνουν καλώς, αφού πληρωθήκαμε και Ιούλιο και πιθανά κάτι ακόμα». Αυτό είναι το κλίμα  και συνεχίζουν τον ίδιο δρόμο, την ίδια μέθοδο.
Είναι και κωμικοί αν δεν ήταν τραγικό το θέμα για πολλά φαρμακεία. Ζήτησαν στην ΓΣ να τους πούμε και ευχαριστώ που «αυτοί μόνοι τους προώθησαν στη βουλή τροπολογία για να πληρωθούν τα παλιά χρέη του 2011  !!!!!».
Το λένε και δεν ντρέπονται!!!! Αυτοί οι ίδιοι, προεξαρχόντων  των  αντιπροέδρων ΠΦΣ,  μας έλεγαν από τα μέσα του 2012 «όλα είναι έτοιμα και μόλις έρθουν τα χρήματα θα πληρωθούν άμεσα». Και συνέχεια το ίδιο βιολί. Και δεν  άκουγαν όταν τους λέγαμε «στην απόφαση για τον ΟΠΑΔ να περιλαμβάνονται και τα άλλα Ταμεία ΔΕΗ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΗ κλπ  και τα χρέη του 2012». Ήταν κάθετοι. «Δεν έχουν σχέση με τον ΟΠΑΔ τα άλλα χρέη. Αυτά θα τα πάρουμε και πολύ πιο σύντομα»!!  Το ποιος είχε δίκαιο το είδατε.
            Ελπίζουμε,   μετά την τροπολογία να πάρουν σύντομα τα χρήματα τους οι συνάδελφοι στην Κοζάνη, στο Αλιβέρι, την Φλώρινα , τα Γρεβενά, τις Κυκλάδες , την Κάλυμνο, την Χίο, τον Πειραιά  κλπ. για το 2011 και όλοι για το 2012.  Μετά από 2,5 χρόνια και κουρεμένα!! Φοβόμαστε όμως ότι κάποιοι μπορεί και να μην τα πάρουν σύντομα. Μακάρι να μην μπλέξει κανείς σε γραφειοκρατίες. Έχουν όμως και οι τοπικές διοικήσεις ευθύνη και οι αντιπρόσωποι αυτών των ΦΣ. Πέρσι, στην κινητοποίηση για τις πληρωμές που σταμάτησε με τσαμπουκά η πλειοψηφία, 9/2012, στην κινητοποίηση και στην ονομαστική ψηφοφορία στην ΓΣ, μόνο Εύβοια και Φλώρινα πήγαν κόντρα στο ρεύμα.  
Συνάδελφοι , οι άνθρωποι βλέπουν πια ότι είναι απαξιωμένοι στον κλάδο και γίνονται επικίνδυνοι.
            Επικίνδυνοι γιατί ήρθε στην κατοχή μας έγγραφο με τίτλο:
«ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ΠΦΣ» (Όπως ακριβώς τιτλοφορείται) και εκπροσωπούνται από τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Κυριάκο Θεοδοσιάδη. Εκεί,  μετά από γενικούς στόχους- ευχές (πληρωμή σε 60ημέρες,  φαρμακευτική δαπάνη, θέσπιση πλαισίου κλπ)  και την ίδρυση Συντονιστικής επιτροπής εφαρμογής του,    στο άρθρο 3 αναφέρει επί λέξει: «Η Συντονιστική Επιτροπή συνεδριάζει οποτεδήποτε κρίνεται αναγκαίο από την πορεία υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου, αλλά και όταν ζητηθεί από ένα εκ των συμβαλλομένων μερών. Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή συνεδριάζει 1 φορά ανά δίμηνο….». 
            Το έγγραφο αυτό, παρότι έχει 2 χειρόγραφες προσθήκες  πολύ γνωστού γραφικού χαρακτήρα,  δεν έχει έρθει ποτέ στο ΔΣ  ΠΦΣ. Δεν ξέρουμε να έχει υπογραφεί ή όχι ερήμην του ΔΣ. Τέτοιες εν Κρυπτώ  ενέργειες,  χαρακτηρίζουν διαχρονικά  την πλειοψηφία του ΠΦΣ. Τα συμπεράσματα δικά σας.  ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ! ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Αργοπεθαίνει
όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,
όποιος δεν αλλάζει περπατησιά,
όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του…
PNEROUNTA

 Συνάδελφοι, σήμερα βιώνουμε τον αργό θάνατο ενός κλάδου, με την ηγεσία του στην καλύτερη περίπτωση,  σε ρόλο παρατηρητή. Η ΓΣ του ΠΦΣ με την  σημερινή της σύνθεση είναι ένα νεκρό σώμα, που δεν μπορεί να   περιμένει κανείς τίποτα. Έχει  εκλέξει την σημερινή πλειοψηφία και έχει εγκρίνει  ακόμα και το σταμάτημα κινητοποίησης με sms!!! Τοπικοί σύλλογοι δεν μπορούν να βρουν ούτε υποψήφιους για  ΔΣ. Ο ρόλος των Τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων ακολουθεί τον ίδιο αργό θάνατο.  Προτάσεις μας να δοθούν βοήθεια και χρήματα για να κάνουν όλοι διανεμητικούς λογαριασμούς, μηχανοργάνωση , επιμόρφωση κλπ, πέφτουν στο κενό. Εμείς θέλουμε ΦΣ πρότυπα, όπως ο Φ Σ Κιλκίς, που σήμερα πχ, σε μεγάλο βαθμό έχει λύσει και το πρόβλημα των  εκχωρήσεων , κατασχετηρίων κλπ .
Οι Τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι μπορούν να έχουν ρόλο , λόγο και να συσπειρώνουν δίπλα τους συναδέλφους. Άλλοι,  τους θέλουν  απλά να στέλνουν αντιπροσώπους για να νομιμοποιούν την υποταγμένη σε μικροσυμφέροντα προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε οριακό σημείο επιβίωσης συνδικαλιστικά. Αν δεν αλλάξει ριζικά και άμεσα το σκηνικό ,  θα υπάρξει πλήρης διάλυση και  τις συνέπειες τις ξέρετε.
Μπροστά μας έχουμε εκλογές για ΔΣ και αντιπροσώπους στον ΠΦΣ.
Αυτές οι εκλογές είναι οριακές. Ιδιαίτερα για τον ΠΦΣ. Σας καλούμε να ξεπεράστε  προσωπικές μικροδεσμεύσεις,  κομματισμούς,  κάθε λογής πιέσεις και τεχνάσματα .  Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.
Σπάστε τις αλυσίδες με το χέρι στην καρδιά και  ορθή σκέψη.
Αν είστε ευχαριστημένοι από την σημερινή κατάσταση, πάει καλά. 
Αν ΟΧΙ, Δημοκρατικά,   απομονώστε όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ. Ηγεσία και τους τοπικούς τους αντιπροσώπους, που ορισμένοι σας θεωρούν δεδομένους.. Αποδώστε εσείς τις ευθύνες που οι ίδιοι δεν αναλαμβάνουν. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Να Μιλήσουμε  μεταξύ μας. Δεν μας ταιριάζει σαν κλάδος η απομόνωση ,  ο μοναχισμός και η απαισιοδοξία. Ας δημιουργηθεί κλίμα  αισιοδοξίας μεταξύ όσων έχουν  άλλη αντίληψη.
Γυρίστε σελίδα για να μπορέσουμε με ενότητα και αγώνα να περισώσουμε την κατάσταση, πριν την ολική καταστροφή. 
Στηρίξτε- ψηφίστε συναδέλφους που δεν θα στηρίξουν τον ίδιο τρόπο σκέψης , την σημερινή ηγεσία, την σημερινή κατάσταση. Μην μπαίνετε σε διχαστικά διλλήματα, που κάποιοι καλλιεργούν για να  ΜΗΝ  αλλάξει η κατάσταση και τα δικά τους μικροσυμφέροντα: βόρειοι, νότιοι , παλιοί και νέοι.  Γιατί  είτε είσαι βόρειος, νότιος κλπ είτε νέος,  είτε παλιότερος ΑΝ  προέρχεσαι από αυτήν την σχολή σκέψης και λύσης των προβλημάτων, με τα ίδια μυαλά, αλλά με άλλα πρόσωπα ( αλλαγή χαλίφηδων δηλαδή ) δεν θα έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.
Τις απόψεις  και κυρίως την δράση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ φαρμακοποιών, όλο αυτό το διάστημα την ξέρετε. Όπως και τη πρόταση μας για την βιωσιμότητα του μικρομεσαίου ελληνικού φαρμακείου.
Στηρίξτε –ψηφίστε τους υποψήφιους της σε όλους τους ΦΣ.
Υποψήφιοι μέλη και φίλοι της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ φαρμακοποιών  για τον ΠΦΣ,    υπάρχουν σε όλους τους ΦΣ της χώρας . Είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασίες με άλλους συναδέλφους.
         ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ  !!!!
Κι αν δεν τους ξέρετε,  ρωτήστε μας να σας τους πούμε. 
Συνάδελφοι, σήμερα έχουμε όλοι  ένα βαρύ καθήκον . Να αλλάξουμε  την κατάσταση.  Για ένα καλύτερο παρών και πιο καλό μέλλον.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. 
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ.
ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.
ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ.
Και μην ΞΕΧΝΑΤΕ: ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!
ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!

για την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:  πρόεδρος Φ Σ Κιλκίς
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ :       Δ Σ  ΠΦΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ :     αντιπρόεδρος ΟΣΦΕ 
ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ  ΗΛΙΑΣ :                 γενικός γραμματέας  ΦΣΑ        
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ:     Δ Σ  ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: