Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΦΣ Hρακλείου: "Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις"

 Προς
Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

          Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τότε που ο Πρόεδρος του ΠΦΣ στο 11ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο δήλωνε ότι ευτυχώς τα δύσκολα πέρασαν και προς το παρόν φαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί << κατέβηκαν από το κάδρο>>. Και ότου θαύματος δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα και όχι μόνο δεν κατεβήκαμε από το κάδρο αλλά αντιθέτως φαίνεται πως μόνιμα θα μείνουμε επάνω.          Ο κ. Πρόεδρος μας είχε διαβεβαιώσει ότι ενδεχομένως από τα Super Markets θα διατίθενται στο μέλλον ένας πολύ μικρός αριθμός από βιταμίνες σε πολύ μικρή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας και πράγματι πριν ο αλέκτωρ λαλήσει δίς  και όχι τρις ο υπουργός υγείας κατέθεσε νομοσχέδιο όπου όλα τα συμπληρώματα διατροφής θα διατίθενται πλέον από τα  Super Markets με μοναδική προϋπόθεση να υπάρχει σήμανση υπό μορφή πινακίδας τουλάχιστον 15 x 25cm και η οποία θα πρέπει να βρίσκεται αναρτημένη σε κεντρικό και ευδιάκριτο σημείο της προθήκης.

          Ταυτόχρονα πληροφορούμαστε ότι εκτός της οριζόντιας μείωσης της τιμής των φαρμάκων που θα αγγίξει το 45% ξανά ανεβάζουν στο κάδρο το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους καθώς και τα ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία με rebate το οποίο θα ισχύει αναδρομικά από το 2013.

          Την ίδια στιγμή παρά τις υποσχέσεις του προέδρου δεν έγινε καμία πληρωμή ούτε για το μήνα Ιούλιο στους συναδέλφους που έχουν κάνει διακανονισμό με την εφορία, το ΙΚΑ ή ιδιώτες.

         Λόγω του ότι είναι προεκλογική περίοδος μέχρι σήμερα επιλέξαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν, αλλά να τα κοινοποιήσουμε απλώς στο ΔΣ του ΠΦΣ. Όμως το ποτήρι πλέον ξεχείλισε, οι συνάδελφοι είναι ανάστατοι, η υπόθεση των πληρωμών της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη μαζί με τη χθεσινή εξέλιξη για τα συμπληρώματα διατροφής μας αναγκάζουν όχι μόνο να δημοσιοποιήσουμε τα όποια προβλήματα έχουμε αλλά θα προχωρήσουμε και σε ένδικα μέσα εάν χρειαστεί για το θέμα των πληρωμών.
                                                Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Η.

      Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

Τσικανδηλάκης Γιάννης                                                        Σκουλά Καλλιόπη                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: