Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Roche Hellas: "Η Ελλάδα μπορεί να γίνει leader στη φαρμακευτική έρευνα"

«Η Εξατομικευμένη Θεραπεία αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να ηγηθεί των εξελίξεων αντί να τις ακολουθεί, αξιοποιώντας καινοτόμες πρωτοβουλίες για την υγεία (ηλεκτρονική συνταγογράφηση), την αριστεία στην επιστήμη και τις συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Δρ. Alexander Zehnder, στο συνέδριο με τίτλο Εξατομικευμένη Θεραπεία και Καινοτομία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι η Roche Hellas, αποφάσισε να επενδύσει σημαντικά ποσά στην Ελλάδα καθώς διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη του κλάδου.
Κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική νοσοκομειακή φαρμακευτική αγορά, ειδικά στην κατηγορία των ογκολογικών φαρμάκων.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί σημαντικές κλινικές έρευνες ειδικά για τον χώρο των εξατομικευμένων θεραπειών

Η ανάγκη για Εξατομικευμένη Θεραπεία είναι σήμερα εντονότερη από ποτέ. Προσφέρει σημαντικά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους -ασθενείς, ιατρούς, ασφαλιστικούς φορείς και νοσοκομεία και ρυθμιστικές αρχές- και συμβάλλει στην αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων της υγείας.
"Μέσα από τη σύμπραξη των κλάδων Διαγνωστικών και Φαρμάκου, η Roche βρίσκεται στη μοναδική θέση να ηγείται στον τομέα της Εξατομικευμένης Θεραπείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ.AlexanderZehnder, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι Αρχές πρέπει να διευκολύνουν τη γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα Εξατομικευμένης Θεραπείας, καθώς προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, προάγουν την ορθολογική χρήση των υγειονομικών πόρων και διευκολύνουν την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων της υγείας».
reporter.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: