Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

2o ΔΣ ΦΣΘ: ΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

  Στο δεύτερο διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΘ , θέσαμε, όπως είχαμε δεσμευτεί δημόσια το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και ζητήσαμε συνάντηση του ΔΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και με τον υφυπουργό υγείας. Ο πρόεδρος κ. Θεοδοσιαδής μας ενημέρωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα κατατεθούν στους λογαριασμούς του συλλόγου  περίπου 900.000 από τα χρωστούμενα της ΔΕΗ  του 2011. Με αυτά τα χρήματα θα πληρωθεί ένας μήνας από τον ΔΙΛΟΦ και τα υπόλοιπα από το νούμερο 6 που εκκρεμούν. Εμβόλιμα σε αυτή τη συζήτηση αποφασίστηκε να πληρωθούν όλοι οι λογαριασμοί του ταμείου ΕΔΟΕΑΠ με χρήματα από το αποθεματικό του ΔΙΛΟΦ, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ταμείου απρόσκοπτα. Η μη εκτέλεση συνταγών ΕΔΟΕΑΠ επειδή δεν υπάρχει ροή πληρωμών από τον ΔΙΛΟΦ  δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων πλην της μη εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων ενός ταμείου που τυπικά είναι εντάξει απέναντι στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων  οφειλών του ΕΟΠΥΥ μετά τα χρήματα που αναμένονται από τη ΔΕΗ είναι  περίπου 6.500.000 ευρό του ΤΑΠΟΤΕ που θεωρούνται χρέη του 2012 και παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ προς τον πρόεδρο μας, δεν αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει στο  άμεσο μέλλον ελπίδα για να τα πληρωθούμε. Επ αυτών των δεδομένον ξαναζητήσαμε συνάντηση με τους κυρίους Κοντό και Μπέζα  την οποία επί της αρχής δεν
μας αρνήθηκε ο κύριος Θεοδοσιάδης, λέγοντας μας ότι εγώ είμαι δυο φορές την εβδομάδα μαζι τους και δεν έχω καταφέρει κάτι παραπάνω, ακόμα και εσείς να πάτε τα ίδια θα ακούσετε (είναι η γνωστή τακτική που θέλει τον κλάδο σε ύπνωση με μοναδικό διαπραγματευτή που δεν έχει διάθεση ή σκοπό να διεκδικήσει). Εκφράσαμε την άποψη  ότι καλό θα ήταν να πάει κάποιος άλλος που ίσως να τα καταφέρει καλύτερα και ότι εδώ και ενάμιση χρόνο ακούμε τα ίδια αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδέν  εις στο  πηλίκο. Ζητήσαμε να στείλουμε τουλάχιστον επιστολή του ΦΣΘ αλλά και αυτό το μέτρο πίεσης δεν μας το αρνήθηκαν μεν, αλλά το απέρριψαν δε.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΔΣ δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα γιατί πάντα θα βρίσκετε στη σκιά του προέδρου του ΠΦΣ, των προσωπικών του σχέσεων και προθέσεων.
Έπειτα θέσαμε το θέμα των βεβαιώσεων  για το Rebate και ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο ότι αυτές θα αναρτηθούν πριν από τα Χριστούγεννα στο site www.eopyykmes.gr το οποίο δεν λειτουργεί για την ώρα αλλά θα λειτουργήσει για αυτό τον σκοπό. Στην ερώτηση μας για το τι θα γίνει με τους φαρμακοποιούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην διαδικτυακή αυτή πύλη λόγο τεχνοβοβίας αδιαφορίας αλλά και από επιλογή ο πρόεδρος, μας απάντησε ότι δεν τον απασχολεί και ότι θα έπρεπε να το είχαν κάνει ήδη.  Εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο σήριαλ με τις βεβαιώσεις του  REBATE .
Στη συνέχεια τέθηκε από συνάδελφο το θέμα του ωραρίου λειτουργίας κατά τη διάρκεια των εορτών, για το οποίο αναφέρθηκε η αδυναμία του συλλόγου να καθορίζει το ωράριο λειτουργίας καθώς αυτό είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Για τις παραμονές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς δόθηκε η λύση της ατομικής επιλογής. Επ' αυτού ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στις προτάσεις  περί ωραρίου λειτουργίας του συλλόγου προς τις δημοτικές αρχές και οι ανάγκες για εορταστικό ωράριο λειτουργίας. Η απάντηση που πήραμε ήταν για άλλη μια φορά αρνητική!!!, διότι όπως ανέφερε ο πρόεδρός, δεν μπορεί να γνωρίζει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της επόμενης χρονιάς. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ο ΦΣΘ και το συμβούλιό του πρεπε να οδηγούν τις εξελίξεις και όχι να έπονται και να σέρνονται πίσω από αυτές. 
Εμβόλιμα ζητήσαμε ενημέρωση από τον πρόεδρο για το ότι στη πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη για το διευρυμένο ωράριο δεν αναγράφετε η υποχρέωση των συνάδελφων που ακολουθούν τα ωράρια  των νόμων 3819/2011 και 4052/2012  να λειτουργούν υποχρεωτικά κατά τις επίσημες αργίες. Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι η υποχρέωση υπάρχει, ακόμα και αν δεν αναφέρετε στην εν λόγο απόφαση .

Κατά τη συνεδρίασή εκτός άλλων, συζητήθηκε, το θέμα της ασφάλισης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ κατά τη παραμονή τους στα γραφεία του συλλόγου.  Ζητήθηκε και έγινε  ενημέρωση επί του κανονισμού λειτουργίας του ΦΣΘ  και γνωμοδοτήθηκαν όπως είθισται άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας

Ξανθόπουλος Χρήστος
Σαρδέλης Χαράλαμπος
Μέλη ΔΣ ΦΣΘ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: