Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Θα μας σώσουν τα δάνεια !!!

Τι κι αν πέρασαν τα συμπληρώματα διατροφής στα ΣΜ, τι κι αν ξαναγυρνάμε στην εμπορική, τι κι αν πέφτουν κι άλλο οι τιμές ο ΠΦΣ μας δείχνει το δρόμο. Πάρτε δάνεια !!!
Αν δείτε το site του ΠΦΣ (www.pfs.gr) θα δείτε ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση για όσα πέρασαν και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο κλάδος δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκεται στο λήθαργο. 
Γιατί όμως ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ για τα δάνεια ? Το σκεπτικό είναι απλό ας αφήσουμε τις τράπεζες να κυνηγήσουν τα χρεοκοπημένα φαρμακεία και όχι οι συνεταιρισμοί και οι φαρμακαποθήκες. Η ρευστότητα είναι το πρόσχημα !!!   

Ακολουθεί η επιστολή του ΠΦΣ 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ
Αθήνα, 12/12/2013
Αριθμ. Πρωτ. 2859
ΠΡΟΣ 
ΕΤΕΑΝ ΑΕ – Ταμείο Επιχειρηματικότητας
Υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου
Ξενίας 24
115 28 Αθήνα

Κοινοποίηση:
- Ελληνική Ένωση Τραπεζών
- Τράπεζα της Ελλάδος

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε από το περασμένο καλοκαίρι έχει ενεργοποιηθεί  η Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» η οποία παρέχεται μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), το οποίο βρίσκεται υπό την διαχείριση ΕΤΕΑΝ και ΕΣΠΑ.

Πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων μεταξύ αυτών και τα φαρμακεία, στα πλαίσια της αναζητούμενης ρευστότητας, υπέβαλλαν αιτήσεις ένταξης στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αντιλαμβάνονται οι πάντες ότι η ρευστότητα από μόνη της εμπεριέχει τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Πλην όμως και παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες άμεσα σχεδόν εγκρίνουν  τα αιτηθέντα ποσά, το ΤΕΠΙΧ κωλυσιεργεί προβάλλοντας προσκόμματα στην εκταμίευσή τους.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την όλο και αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία των  επιχειρήσεων αυτών, οι οποίες αν και  έχουν υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά καθώς και τις απαραίτητες  εγγυήσεις, αδυνατούν να λάβουν την αιτούμενη χρηματοδότηση.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα, εάν το ΕΤΕΑΝ ΑΕ και το Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης προτίθεται να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκταμίευση των συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών  προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθούν οι φαρμακοποιοί μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ούτως ώστε αναλόγως να προγραμματίσουν την ανάπτυξη  των επιχειρήσεων τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΑΣ Σ/Μ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ.!!!!!