Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΕΦ :Απαράδεκτο το 1 ευρώ ανά συνταγή.Θα αντιδράσουμε μέσα από τα φαρμακεία μας.


Αγαπητοί συνάδελφοι,


από αύριο το πρωί οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα πρέπει να ανακοινώσουν στους ασφαλισμένους ότι η συμμετοχή τους αυξάνεται κατά ένα ευρώ ανά συνταγή. Δυστυχώς, η ηγεσία μας για άλλη μια φορά προτίμησε να σιωπήσει αφήνοντας έκθετους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα πρέπει να σταθούν απέναντι σε μια κοινωνία που ασφυκτιά. Μια κοινωνία που καλείται κάθε τρεις και λίγο να πληρώσει χαράτσια, φόρους και έκτακτες εισφορές. Δυστυχώς, η παράταξη Θεοδοσιάδη προτίμησε να σιωπήσει. Μάλιστα άνθρωποι της παράταξής του προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο φαρμακοποιός δεν εμπλέκεται και ότι αυτό το μέτρο δεν έχει να κάνει με τον φαρμακοποιό παραβλέποντας το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός θα το εισπράττει και θα έρχεται αντιμέτωπος με αγανακτισμένους και πολλές φορές δύσπιστους πολίτες. 
Αν είναι δυνατόν, μέχρι που θα φτάσουν κάποιοι στο να υπερασπίζονται τα άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα απλά για να γίνονται αρεστοί στη κυβέρνηση ? 
Διαβάσαμε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου το οποίο μιλάει περί ανέμων και υδάτων για τη νέα χρονιά. 
Εμείς καλούμε τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας αυτή τη χρονιά να αντιδράσουν. 12500 σημεία πρέπει να μετατραπούν σε σημεία αντίστασης απέναντι σε άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα. Παράλληλα, να καταγγείλουν σε κάθε συνομιλία τους με τους πολίτες τον κ. Χατζιδάκη ως εκφραστή της συντεχνίας των ιδιοκτητών Σούπερ Μάρκετ, οι οποίοι διακαώς επιθυμούν εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής και τα ΜΗΣΥΦΑ. 
Καλούμε το υπουργείο να πάρει πίσω το μέτρο και αντιπροτείνουμε να μπει 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ σε τσιγάρα και ποτά που καταστρέφουν την υγεία μας. 

Οι φαρμακοποιοί είμαστε δίπλα στη κοινωνία και αναγνωρίζουμε την οικονομική δυσκολία που έχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας. Θα αγωνιστούμε γι αυτούς.   

Εκ της ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: