Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών με το άνοιγμα των ΜηΣΥΦΑ

ΣΥΡΙΖΑ: σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών με το άνοιγμα των ΜηΣΥΦΑ   Τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι η υγεία των πολιτών μπορεί να μπει σε σοβαρές περιπέτειες και παράλληλα να υπάρξουν νέες αυξήσεις στα φάρμακα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό έχει ως εξής:  
«Η απελευθέρωση της τιμής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) που εξήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα οι οποίες θα προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού που ήδη το 2013 πλήρωσε 25% περισσότερα χρήματα για φάρμακα, από ότι το 2012, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ. Το μέτρο αυτό όπου εφαρμόστηκε παγκοσμίως, οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Αυτή είναι η πολιτική τους. Διαρκής μείωση των δημόσιων δαπανών για το φάρμακο που αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν όλο και περισσότερο από την τσέπη τους. Αυτό είναι το περίφημο «φθηνό φάρμακο Σαμαρά» που υποσχόταν ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες. Την ίδια στιγμή βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, επιτρέποντας την πώληση των φαρμάκων αυτών στα Σούπερ Μάρκετ. Για να κάνει το δωράκι αυτό στα μεγαλοκαταστήματα, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης αγνοεί πλήρως τη θέση του μόνου αρμόδιου κρατικού φορέα για το θέμα αυτό, του Εθνικού Οργανισμού φαρμάκου.
Τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και η διάθεσή τους πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από τα φαρμακεία, γνωμοδότησε ο ΕΟΦ. Αυτό φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα για το Υπουργείο Ανάπτυξης. Προέχουν τα δωράκια στα μεγάλα συμφέροντα».Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/307225/suriza-se-kinduno-i-ugeia-ton-politon-me-to-anoigma-ton-misufa/#ixzz2r3Kt4Zus

Δεν υπάρχουν σχόλια: