Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΦΣ : Ψευδή και ανυπόστατα όσα υποστηρίζει ο Κ.Χατζηδάκης

Ψευδή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο ΠΦΣ τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για τα ΜΥΣΥΦΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ότι στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω την τιμή τους.

«Ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να ψεύδεται παραθέτοντας αναληθή στοιχεία και αν μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης είχε το ελαφρυντικό της άγνοιας – που ούτε και αυτή δικαιολογείται – από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΦΣ το βράδυ της Πέμπτης, όπου εξηγήθηκαν και απαντήθηκαν όλες οι αιτιάσεις του, δεν δικαιούται πλέον να αναπαράγει ψευδή στοιχεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισημαίνει για τον υπουργό Ανάπτυξης:

«Εκτός εάν συνειδητά έχει επιλέξει αυτή την τακτική θέλοντας σώνει και καλά, ακόμη και με αθέμιτο τρόπο επικαλούμενος στοιχεία που τον εξυπηρετούν να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Το τελευταίο τριήμερο ο κ. Χατζηδάκης επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα υποστήριξης των προειλημμένων θέσεων του, αλλά ουδέποτε θυμήθηκε να απαντήσει στην σχετική διαπίστωση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, όπου με απόλυτη σαφήνεια αναφέρει ότι σε χώρες όπου οι τιμές των φαρμάκων ρυθμίζονται κεντρικά από την κυβέρνηση οι τιμές λιανικής είναι χαμηλότερες σε σχέση «με χώρες όπου υπάρχει η απελευθέρωση της τιμής» Αν ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι οι τιμές είναι ακριβές αρκεί μια υπουργική απόφαση για να μειωθούν και άλλο οι τιμές των φαρμάκων. Ιδού η Ρόδος…»

 Και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, καταλήγει:
 «Ο κ. Χατζηδάκης ας αφήσει τις φιλότιμες προσπάθειες του να φανεί αρεστός σε αυτούς που καλοβλέπουν να αρπάξουν τα φάρμακα στις επιχειρήσεις τους και ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος απεφάσισαν ότι τα φάρμακα δεν πρόκειται να πωλούνται ούτε στα Σούπερ Μάρκετ ούτε στα … ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΑ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: