Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ, ΠΟΙΟΝ

Συνάδελφοι                                                  Αθήνα  11-1-14

  Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ  στις 8-1-14 του Π.Φ.Σ ο Πρόεδρος κ. Θεοδοσιάδης ενημέρωσε  το σώμα, <<ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο υπουργός  Υγείας, του ανακοίνωσε ότι επίκειται μείωση του ποσοστού κέρδους, κλιμακωτό (μεσοσταθμικά φτάνει το 14.8%) και τα ΜΥΣΥΦΑ περνάνε στην δικαιοδοσία του υπουργείου εμπορίου οπότε θα διατίθενται και από τα super market (περίπου 1200 κωδικοί). Επίσης ότι τα ΦΥΚ παραμένουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (προφανώς επειδή το απαίτησε οι φαρμακευτικές εταιρείες)>>.

  Εξ αυτού του γεγονότος ο πρόεδρος και πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ και κατά την διάρκειά της υπερθεμάτισε των κινητοποιήσεων που πρέπει να ξεκινήσει ο κλάδος διότι με αυτά τα μέτρα και άλλα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί (δυναμική τιμολόγηση, μείωση τιμών, φορολογική επιδρομή, αναγκαστικές εκχωρήσεις δαπανών, μείωση π.κ φαρμακαποθηκών και ΣΥΦΑ κ.ά) η κατάρρευση χιλιάδων φαρμακείων είναι το άμεσο μέλλον.
   Παραβλέποντας προς στιγμή τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΠΦΣ που μας έσυραν μέχρι εδώ με αυταπάτες, εφησυχασμούς  και ψεύτικες υποσχέσεις, υποταγμένοι στα μνημόνια και τις κυβερνητικές εντολές, θα λέγαμε ότι αυτή η αντίδραση του προεδρείου του ΠΦΣ έχει μια λογική. Το πώς θα υλοποιηθεί, με ποιους θα υλοποιηθεί και ποιοι θα διαπραγματευθούν με το υπουργείο είναι το ζητούμενο και πρέπει να είναι  αντικείμενο της συνέλευσης.
   Μια μέρα μετά έρχεται ο εντεταλμένος σύμβουλος του υπουργού Υγείας κ. Καραθάνος, εκλεγμένος μαζί με τον κ. Αμπατζόγλου εκλέκτορας στον ΦΣΑ, στην ίδια παράταξη με τον Πρόεδρο κ. Θεοδοσιάδη, με ηλεκτρονικό μήνυμά του, το οποίο κοινοποιήθηκε παντού, να ανατρέψει τα όσα ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ , δηλώνοντας: <<ότι δεν θα μειωθεί το ποσοστό κέρδους, ότι τα ΜΥΣΥΦΑ δεν θα φύγουν από την εποπτεία του Υπουργείου υγείας, ότι τα ΦΥΚ θα έρθουν στα φαρμακεία και το μόνο που μένει είναι να υπάρξει ένα ενιαίο ωράριο για όλη την Ελλάδα>>.
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ
  Είναι δυνατόν να παίζονται ακόμη αυτά τα άθλια επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των φαρμακοποιών? Δεν υπάρχει ντροπή και τσίπα σε όσους ασύστολα ασελγούν πάνω σε ένα υποψήφιο πτώμα? Ποιος φαρμακοποιός θα τους εμπιστευθεί να ηγηθούν ενός αγώνα για την υπεράσπιση του επαγγέλματός μας και της οικονομικής μας επιβίωσης?
  Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά αλλά πραγματικά. Αύριο στην συνέλευση πρέπει να απαντηθούν ξεκάθαρα. Είμαστε ή δεν είμαστε αποφασισμένοι? Υπάρχει ή δεν υπάρχει αντικείμενο και πλαίσιο διεκδικήσεων? Αλήθεια είναι αυτά που λέει ο Πρόεδρος ή ο σύμβουλος  του Υπουργού υγείας? Ποιο όργανο θα παίρνει τις αποφάσεις κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων? Ποιο όργανο θα διαπραγματεύεται? Με ποιους κλάδους θα συμμαχήσουμε?  Θα δημιουργηθούν καινούργια φαρμακεία εντός των Ασφαλιστικών Ταμείων?
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ  ΗΛΙΑΣ
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: