Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Εκτακτη ΓΣ ΠΦΣ. Καλεί σε ΓΣ κινητοποιήσεων τους Συλλόγους

Προς τους  Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Το ΔΣ  του ΠΦΣ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 8/1/2014 κάτω από την μεγάλη πίεση γεγονότων που δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στην επιβίωση των φαρμακείων μας.

Από τις μέχρι τώρα επαφές μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη,  φάνηκε ότι συζητείται μείωση ποσοστού κέρδους  και διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μαρκετς.


Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε σκέψη συζήτησης ή αποδοχής παρόμοιων σεναρίων.

Ομόφωνα το ΔΣ του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ του ΠΦΣ όπου θα αποφασισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων και η μορφή τους. 

Σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων σας ώστε να υπάρξει κοινή πεποίθηση συνολικής αντίδρασης στα μέτρα που μας εξοντώνουν.

Στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ που θα γίνει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, καλούνται και όλοι οι πρόεδροι που δεν είναι αντιπρόσωποι.

                                               Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ, 8/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων σε βάρος των φαρμακείων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης στο περιθώριο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Διαλύουν την Υγεία, διαλύουν και τα φαρμακεία. Οι Φαρμακοποιοί λένε όχι στον εξευτελισμό της φαρμακευτικής περίθαλψης, λένε όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Οι φαρμακοποιοί δεν θα μείνουν αδρανείς. Έχουν δείξει ότι ξέρουν να μάχονται μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους ασφαλισμένους.
Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των φαρμακοποιών από όλη την χώρα όπου θα αποφασιστεί η έκταση και το είδος των κινητοποιήσεων».
Και ο πρόεδρος του ΠΦΣ κατέληξε: «Ας γνωρίζουν στην Κυβέρνηση ότι δεν θα μείνει αναπάντητος ο εξευτελισμός της φαρμακευτικής περίθαλψης».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: