Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΕΦ: Απαράδεκτη η λίστα των συμπληρωμάτων διατροφής. Που ήταν ο ΠΦΣ?

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αναρτήθηκε ο κατάλογος συμπληρωμάτων διατροφής για πώληση προς τα ΣΜ και τα καταστήματα διατροφής. Μείναμε έκπληκτοι καθώς πιστέψαμε για άλλοι μια φορά τα κατευναστικά λόγια του κ.Θεοδοσιάδη ότι οι βιταμίνες που θα τοποθετηθούν στα ράφια των ΣΜ θα είναι light.
Ακόμα και στη τοποθέτηση του μέλους του ΔΣ Χρήστου Ξανθόπουλου σε Γενική Συνέλευση ότι και αυτό το μέτρο πέρασε αναίμακτα η απάντηση Θεοδοσιάδη ήταν ότι δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα ήταν Ευρωπαϊκή επιταγή.  
Και ρωτούμε. Ούτε και στην συμπλήρωση του καταλόγου δε μπορέσατε να κάνετε τίποτα ή αμελήσατε να κάνετε κάτι?
Βλέποντας μέσα στο κατάλογο σκευάσματα όπως βιτ. D3 (κίνδυνος υπερβιταμίνοσης ιδίως σε ηλιόλουστη χώρα) , γλουκοσαμίνη, υαλουρονικό, βιταμίνη C 1gr και άλλα σκευάσματα που κυκλοφορούν με κουπόνι για θεραπευτικούς λόγους είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΦΣ ήταν απών. Ο κύριος Θεοδοσιάδης ήταν απών. 
Είναι λυπηρό που για μια ακόμα φορά ενώ προειδοποιήσαμε τους συναδέλφους και προεκλογικά για αυτό που θα συνέβαινε πίστεψαν στο κατευναστικό λόγο του προέδρου ότι στα ΣΜ θα πάνε μόνο οι light βιταμίνες. 
Δυστυχώς εδώ μιλάμε για σχεδόν όλα τα συμπληρώματα διατροφής. Μιλάμε για ολική επίθεση στο χώρο του φαρμακείου. 1089 σκευάσματα είναι πλέον διαθέσιμα σε κάθε κατάστημα και ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού πάνω στα συμπληρώματα διατροφής απαξιώνεται. 
Το φωνάζουμε συνέχεια, όσο δεν αντιδρούμε είμαστε έρμαια συμφερόντων. Εκτός και αν αποδεχτήκαμε το γεγονός ότι είμαστε δούλοι όπως έλεγε ο Καστοριάδης.  

Μην ανησυχείτε συνάδελφοι πληρωνόμαστε σε λίγο. Έρχεται το τυράκι και θα ηρεμήσουμε. 

Εκ της ΚΙΝΕΦ- Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη 1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ (ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ) ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑΤΑΝΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΩΔΗ ΝΕΡΟΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΗ ΜΟΥΣΟΥΔΑ ΤΟΥΣ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΣΤΗΣ.