Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 18/2/2014
Δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη

Για άλλη μια φορά ο υπουργός  Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο μοναδικό θέμα που φαίνεται να απασχολεί το υπουργείο του, δηλαδή τα Μη Yποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα φάρμακα, προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο, τη«μονάδα δραστικής ουσίας»
Με αφορμή τις δηλώσεις Χατζηδάκη ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε: 
«Λυπάμαι που ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να εκτίθεται ανεπανόρθωτα προκειμένου να πείσει την κοινωνία και τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης ότι πρέπει να αποδεχτούν και να υλοποιήσουν τις  αδικαιολόγητες εμμονές του.
Συνεχίζει μέσω των ΜΜΕ, μονολογώντας, να επικαλείται ψευδή στοιχεία και να «σκίζει τα ρούχα του», κοπτόμενος δήθεν υπέρ των απόρων και των συνταξιούχων. 
Εάν επικαλούμενος τα ίδια επιχειρήματα πριν ένα μήνα είχε κάποια ελαφρυντικά, τώρα πλέον που έχει στα χέρια του αντικειμενικά, τεκμηριωμένα και από ανεξάρτητες πηγές στοιχεία, μόνο προσχεδιασμός, μπορεί να του καταλογισθεί, αφού συνεχίζει το ίδιο τροπάριο. 
Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε δημοσίως προς κάθε κατεύθυνση αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη ότι :
1) Tα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα όπως και όλα τα υπόλοιπα φάρμακα είναι κατά 50% φθηνότερα στην χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται στην πράξη από τις αθρόες εξαγωγές φαρμάκων από την Ελλάδα προς όλη την Ευρώπη.
2) Εάν παρόλαυτα ο κ. Χατζηδάκης για δικούς του λόγους πιστεύει ότι οι τιμές των φαρμάκων πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο, τον καλούμε να μειώσει τις τιμές όλων των φαρμάκων σε  όποιο ποσοστό αυτός κρίνει και μάλιστα αύριο το πρωί.
Εμείς θα τον χειροκροτήσουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά λαϊκίστικα και αποβλέπουν στην οικοδόμηση του πολιτικού προφίλ και στο βάθος διαφαίνεται η μεγάλη του επιθυμία να δει να πωλούνται φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ.»

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ 

Σε συνέχεια των προηγουμένου Δελτίου Τύπου σας αποστέλλουμε  συγκριτικό πίνακα του Μ.Ο. τιμών για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα , από Μελέτη της IMSHEALTH.
H εταιρεία  IMSHEALTH αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη Εταιρεία Στατιστικών Ερευνών και Μελετών με αντικείμενο την Υγεία, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επίσης σας επανακοινοποιούμε πίνακα τιμών πώλησης γνωστών ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

ΜΥΣΥΦΑ Σύγκριση Μ.Ο. Τιμών
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: