Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Τα παράπονα σας για τον ΕΟΠΥΥ στο email του Υπουργού Υγείας


 Τα παράπονα σας για τον ΕΟΠΥΥ στο email του Υπουργού Υγείας

  Στην δημοσιότητα έδωσε το email του ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης για να μπορούν οι ασφαλισμένοι να στέλνουν τις καταγγελίες που αφορούν στην λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δέχεται ήδη στην ηλεκτρονική του διεύθυνση καταγγελίες από πολίτες που δυσκολεύονται να βρουν συμβεβλημένο γιατρό που να μην έχει συμπληρώσει το όριο των επισκέψεων ή το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

«Κάθε Έλληνας πολίτης που μου έχει στείλει email με καταγγελία, την ερευνούμε σχεδόν αμέσως» τόνισε ο υπουργός Υγείας και έδωσε το
g-adonis@otenet.gr ως την ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορούν όλοι να στείλουν παράπονα και καταγγελίες
.
«Όσον αφορά στον αριθμό επισκέψεων, θεωρώ παντελώς αδιανόητο με τις 400 επισκέψεις το μήνα να υπάρχει γιατρός που έχει καλύψει το πλαφόν. Άντε, ίσως τις τελευταίες δυο –τρεις- τέσσερις ημέρες του μήνα. Οι ασφαλισμένοι, εάν ο γιατρός τους πει αυτό το πράγμα, τους ζητήσει λεφτά, θα πρέπει να απευθυνθούν αμέσως στον ΕΟΠΥΥ και να καταγγείλουν τον γιατρό και αμέσως θα γίνει έλεγχος του ΣΕΥΥΠ, για να διαπιστώσουμε εάν πράγματι έχει καλύψει τον αριθμό επισκέψεών του. Αλλά ξέρουμε για τι μιλάμε, μιλάμε για 100 ασθενείς την εβδομάδα. Έτσι, είναι 400 επισκέψεις τον μήνα.»
Όσον αφορά το πλαφόν στα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι « τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ δείχνουν ότι μέχρι χθες από τους 40.000 γιατρούς το πλαφόν το είχαν φτάσει περίπου 500. Άρα, μιλάμε για ένα ελάχιστο ποσοστό, περίπου 2% ποσοστό. Αλλά με τα νέα μέτρα έφτασαν στους 500, μιλάμε για μικρό ποσοστό.»

http://www.ygeia360.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: