Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Πάνω από 60.000 ευρώ διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για courier φαρμάκων


Πάνω από 60.000 ευρώ διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για courier φαρμάκων

Η υπηρεσία θα αφορά ταχυμεταφορά δεμάτων με φάρμακα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας και Ιωαννίνων.

Σε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για υπηρεσία ταχυμεταφοράς δεμάτων με φάρμακα, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Ο προϋπολογισμός είναι 60.270 ευρώ (με ΦΠΑ) σε βάρος των πιστώσεων του Οργανισμού για το έτος 2015.
Η υπηρεσία θα αφορά ταχυμεταφορά δεμάτων με φάρμακα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας και Ιωαννίνων, προς τις καθορισμένες Μονάδες Υγείας ή
Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ και αντίστροφα.
Την αντίθεσή του στην ταχυμεταφορά φαρμάκων έχει εκφράσει το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Με επιστολή που είχε αποστείλει τον περασμένο Ιανουάριο στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, είχε επισημάνει ότι δεν μπορούν να εκτελούνται συνταγές μέσω ταχυδρομείου.
Η συγκεκριμένη επιστολή, ωστόσο, αναφερόταν στην εξαγγελία των ΕΛΤΑ για αποστολή μικροδεμάτων με φάρμακα σε ασφαλισμένους.

Περιορισμοί

Το προεδρείο του ΠΦΣ είχε τονίσει ότι - πέρα από τους νομικούς περιορισμούς - οι όποιοι χειρισμοί αφορούν το χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερι, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών:
'Το φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας'...
Δ.Κ.
iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: