Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Άδωνις: Θα εφημερεύουν κανονικά τα φαρμακεία μέσα στα ΣΜ.

  «Έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία στον κόσμο σε αναλογία πληθυσμού γιατί είχαμε επί σειρά ετών εξαιρετικά προστατευτικούς κανόνες, οι οποίοι εξασφάλιζαν μεγάλο κέρδος, προστατευμένο κέρδος και άρα είχε νόημα να ανοίγει κάποιος φαρμακείο στην Ελλάδα».

Τους όρους με τους οποίους θα αδειοδοτούνται, θα συστεγάζονται και θα λειτουργούν στο εξής τα φαρμακεία στη χώρα εξήγησε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι "δεν θα μπορεί καμία αλυσίδα καταστημάτων να είναι μέτοχος σε φαρμακείο".

Πρόσθεσε δε πως η συστέγαση ενός φαρμακείου σε σούπερ – μάρκετ, θα γίνει με τέτοιες συνθήκες και όρους ώστε η επιχείρηση να μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες κάνοντας κανονικά εφημερίες και θα έχει διαφορετικό ΑΦΜ και διαφορετική ταμειακή μηχανη. Διευκρίνησε πως θα είναι ξεχωριστό κατάστημα,αλλά θα έχει και «εσωτερική πόρτα» για να συστεγάζεται με το σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για το ότι δεν κινήθηκε με μεγαλύτερη τόλμη στο πολυνομοσχέδιο αυτό καθώς υπολόγισε και την κόπωση της ελληνικής κοινωνίας. Καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως η ημέρα κατά την οποία η χώρα βγήκε από το μνημόνιο και ξεκίνησε να ανακτά σταδιακά τη δημοσιονομική της κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: