Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιάννης Μακρυγιάννης  Ένα ιστορικό δράμα που θα σημαδέψει την πορεία του κλάδου παίχτηκε στη Βουλή το Σαββατοκύριακο.
Οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου κατώτεροι των περιστάσεων ψήφισαν ένα πολυνομοσχέδιο που διαλύει το σύνολο των κοινωνικών τάξεων της χώρας.
Η ονομαζόμενη απελευθέρωση δεν είναι τίποτα άλλο από την παράδοση άνευ όρων όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας σε ξένα συμφέροντα Αμερικανικών πολυεθνικών και ντόπιων επενδυτών.
Το μέλλον του κλάδου μας αμφισβητείται άμεσα αφού με χειρουργικές επεμβάσεις καταργείται όλο το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων και διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων.
Η κατάργηση και εκμηδένιση του εμβαδού, των αποστάσεων, της ιδιοκτησίας, της μεταφοράς, της μονοπώλησης των αδειών, έχει ως στόχο την άμεση ίδρυση αλυσίδων εκμετάλλευσης φαρμακείων. Αυτό άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος Υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους του ΠΦΣ στη Βουλή.
Ανοίγουν άμεσα το πεδίο υλοποίησης αλυσίδων φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Ουσιαστικά το φαρμακείο μετατρέπεται σε super market και το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
Οι προδιαγραφές που θεσμοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια από διεθνείς οργανισμούς υγείας , από Υπουργεία υγείας χωρών της Ευρώπης και όλο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αναιρείται στο σύνολό του.
Δημιουργείται άμεσο θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της πιστότητας αποτελεσματικότητας των φαρμακευτικών προϊόντων αφού κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορεί να πουλά φάρμακα.
Θα ήθελα να τονίσω την ηρωική και πρωτόγνωρη αντίδραση των συναδέλφων μας στις δύο μαζικότατες συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης και του Συντάγματος στην Αθήνα και να δηλώσω ότι ο αγώνας δεν τελείωσε.
Πρέπει άμεσα να συγκληθούν όλα τα όργανα να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε νέους στόχους που θα μας δώσουν την δυνατότητα να αποτρέψουμε τα σχέδια τους στην πράξη.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση που άσκησε η σημερινή κυβέρνηση στους θεσμικούς εκπροσώπους της πολιτείας τους Βουλευτές αλλά και η προπαγάνδιση εναντίον μας με τα εξαρτώμενα μέσα πληροφόρησης δεν πρέπει να μας απογοητεύσουν.
Είμαστε ακόμη δυνατοί να αλλάξουμε την κατάσταση. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με άλλες μορφές τον αγώνα με αποκλειστικό στόχο την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 2 που ψηφίστηκαν την Κυριακή στη Βουλή.
Κάθε φαρμακείο μπορεί να γίνει κέντρο πληροφόρησης και διαμαρτυρίας σε καθημερινή βάση έως ότου πετύχουμε τον τελικό μας στόχο.
Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα όλοι οι σύλλογοι της χώρας θα έχουν συντονιστεί έτσι ώστε να σας ανακοινώσουμε το οργανόγραμμα του αγώνα μας.
Ελπίζω ότι πάντοτε υπάρχει μια νέα ευκαιρία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: