Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

O γενικός γραμματέας του ΠΦΣ ανακοινώνει τι αποφάσισε η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών

Χρειάστηκε η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), αλλά και πλήθους κορυφαίων
συνδικαλιστών των φαρμακοποιών όλης της χώρας, προκειμένου να υπάρξει την Δευτέρα 24 Μαρτίου μία εντυπωσιακή διαφοροποίηση από τα "τερτίπια" της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αυτή του γενικού γραμματέα του ΠΦΣ Δημήτρη Καραγεωργίου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του με την οποία ανακοινώνει τι ακριβώς αποφάσισε η γενική συνέλευση του ΠΦΣ, το Σάββατο 22 Μαρτίου!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Δημήτρη Καραγεωργίου, η γενική συνέλευση του ΠΦΣ αποφάσισε:


"α) Να κηρύξει 24ωρη απεργία πανελλαδικώς την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει άρθρα και προτάσεις για τα φάρμακα και τα Φαρμακεία όπως αυτά περιγράφονται και προβάλλονται από την Έκθεση ΟΟΣΑ.
β) Να καλέσει όλα τα ΔΣ των ΦΣ της χώρας και όλους τους φαρμακοποιούς, εφ' όσον τους είναι δυνατόν, σε πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου έξω από τη Βουλή.
γ) Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ και των προεδρείων των ΦΣ να βρίσκεται εντός της Βουλής για προσωπική συζήτηση με τους βουλευτές και τα κόμματα.
δ) Καλεί τα Φαρμακεία της χώρας σαν σημεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με οργανωτική ευθύνη των τοπικών ΦΣ να μετατραπούν σε μορφή εκλογικών κέντρων εναντίον όλων όσων με την ψήφο τους στο επερχόμενο Σ/Ν καταστρέψουν μαζί με τα Φαρμακεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: