Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Με ισοτιμίες Μαΐου η τιμολόγηση φαρμάκων

Ένα νέο δελτίο τιμών για να καταρτισθεί, χρειάζεται προετοιμασία. 

Για αυτό λοιπόν, ο ΕΟΦ, ξεκίνησε τις συσκέψεις, ώστε να ξεκαθαριστεί το επόμενο δελτίο τιμών, τι θα περιλαμβάνει από νέα προϊόντα, τι διορθώσεις κλπ. 

Και καθώς τα δύο αυτά θέματα δεν είναι σαφή ακόμη, τουλάχιστον συμφωνήθηκε τι τιμές θα υπολογιστούν, και με ποιες ισοτιμίες, για τα προϊόντα που κυκλοφορούν εκτός Ευρωζώνης. 


Λοιπό,ν αποφασίσθηκε ότι οι ισοτιμίες που θα χρησιμοποιηθούν, είναι αυτές της 2ας Μαϊου 2014. 

Έλα όμως που η Τσεχία, είναι μια από τις βασικές χώρες που λαμβάνονται υπόψιν, τόσο σε ότι αφορά τα γενόσημα, όσο και γενικότερα στις τιμές της (είναι από τις χαμηλότερες της Ευρώπης). 

Η Τσεχία τον περασμένο Νοέμβριο, υπέστη μια σημαντική υποτίμηση του νομίσματός της με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η νέα ισοτιμία της στον υπολογισμό τιμών για τα φάρμακα. 


Όπως αντίστοιχα είχαμε κάνει κι εμείς που είχαμε εκδόσει σχετική ανακοίνωση, με τις επίπεδες μειώσεις τιμών, για να μην δημιουργηθούν ελλείψεις διεθνώς, αφού και η χώρα μας είναι χώρα αναφοράς για κάποιες άλλες χώρες, ακόμη και εκτός Ευρώπης. 

Μόνο που όπως ψιθυρίζουν οι «κακές γλώσσες», συζητήθηκε το θέμα στον ΕΟΦ, αποφασίσθηκε να χρησιμοποιηθούν οι ισοτιμίες της επόμενης Παρασκευής και αποφασίσθηκε επίσης η σχετική τσεχική ανακοίνωση, να αγνοηθεί πανηγυρικά...
iatronet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ 20.000 EYΡΩ . EKTOΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΤΥΠΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ . ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ 5 ΜΕ 6 % . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΥΝΤΑΥΡΟΙ ΕΥΡΩΠΕΙΣΤΕΣ ? ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ η ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ...