Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι – συνέταιροι,
Στις προχθεσινές εκλογές του ΣΥΦΑ για Δ.Σ. όπως ξέρετε έλαβαν : η πρώτη παράταξη 350 ψηφοδέλτια , η δεύτερη 157 και εμείς 144. Βάσει της απλής αναλογικής η κατανομή των εδρών θα έπρεπε να είναι 4 – 2 – 2 σύμβουλοι ανά παράταξη. Λόγω όμως ενός ασαφούς εδαφίου του νόμου και του καταστατικού η εφορευτική επιτροπή κατένειμε τις έδρες σε 5 – 2 – 1.
Πολλοί κύκλοι «φίλων» και «νομικών» μας πρότειναν να καταθέσουμε ένσταση επί της κατανομής των εδρών. Παρ’ όλο που υπήρχαν πιθανότητες να είχε θετική έκβαση η ένσταση, έπρεπε να συνεκτιμηθούν και άλλες παράμετροι. Μία ένσταση και νομικές – δικαστικές εμπλοκές θα δημιουργούσαν καθυστερήσεις και σοβαρή απορρύθμιση στην καθημερινή λειτουργία του ΣΥΦΑ μέχρι την τελεσιδίκηση (πληρωμές, εισπράξεις, χρηματοδοτήσεις από τράπεζες κλπ).
Η ενασχόλησή μας με τα κοινά του ΣΥΦΑ είχε πάντα ως μοναδικό στόχο την εύρρυθμη – σωστότερη – αποδοτικότερη για τους μετόχους λειτουργία του και όχι τις όποιες καρέκλες ή προσωπικές προβολές.
Βάσει αυτού του υπέρτατου στόχου και περιμένοντας την προσπάθεια ΟΛΩΝ
α). για θεσμική εναρμόνηση του καταστατικού με τους ισχύοντες σε όλους τους υπόλοιπους συνεταιρισμούς νόμους και τις ανάγκες της εποχής
β). για άμεση πραγματοποίηση των κοινών προτάσεων (δίκτυα, συνεργασίες, κοινά προϊόντα κλπ),
κρίναμε οτι ΔΕΝ πρέπει να εμπλακούμε σε νομικίστικες διαδικασίες, αμφιβόλου αποτελέσματος, σίγουρης όμως κωλυσιεργίας του έργου της επιχείρησης.
Θυμίζοντας την πάγια θέση μας για εφαρμογή του ενιαίου ψηφοδελτίου θα επισημάνουμε πως η όποια εμπλοκή θα είχε αποφευχθεί αν είχε καταργηθεί ο παραταξιακός τρόπος εκλογών.
Ευχόμαστε καλή πορεία στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
έστω και με ένα δικό μας σύμβουλο λιγότερο
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες και ιδιαίτερα αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: