Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αγαπητή Συναδέλφισσα
Αγαπητέ Συνάδελφε

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη δευτεροβάθμιων οργάνων πραγματοποιείται σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον έντονης κρίσης και ισχυρής αμφισβήτησης με σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου.
Η ΥΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο στόχαστρο της Τρόικας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι πρωτόγνωρα και έχουν πλήξει τον κλάδο δραματικά.
Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ) ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την αποδόμηση και διάλυση του ατομικού φαρμακείου. Ανοίγει τον δρόμο στις αλυσίδες παρέχοντας ειδικά προνόμια που θεωρούμε απαράδεκτα και χαριστικά στα μεγάλα συμφέροντα.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ των φαρμακευτικών δαπανών από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ είναι δυσκίνητη και αναποτελεσματική. Η αποπληρωμή των παλαιών χρεών επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ρευστότητα του φαρμακείου.
Αρκετοί συνάδελφοι μας δεν μπορούν να διαχειριστούν οικονομικά το φαρμακείο τους. Οι ληγμένες επιταγές, η εξάντληση των stock σε συνδυασμό με την δραματική μείωση του τζίρου, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία μεγάλου αριθμού φαρμακείων της χώρας.
Ευρισκόμενοι σ΄αυτήν την πολύ δύσκολη ιστορική στιγμή για τον κλάδο καλούμαστε να επιλέξουμε το νέο όργανο την νέα διοίκηση του ΠΦΣ .
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όλοι μας να επιδείξουμε αυξημένη συνέπεια , επιλέγοντας τους πλέον ικανούς και έμπειρους με κριτήριο τα συμφέροντα του κλάδου.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ θα είναι η τριετία των αλλαγών σε όλους τους τομείς της υγείας.
Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ προσφοράς του κράτους προς τον ασφαλισμένο θα επηρεάσει άμεσα όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους
Η ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ νοσοκομειακή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη θα στερήσουν την δυνατότητα περαιτέρω επιβίωσης πολλών επαγγελματιών της υγείας.
Το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός του αύριο θα λειτουργεί σε ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον χωρίς μέλλον και με τεράστιο ανταγωνισμό.
Η εκλογή λοιπόν του νέου ΔΣ του ΠΦΣ θα κρίνει εν πολλοίς και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όλων των συναδέλφων με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι αυτό των ολίγων και βολεμένων μεγαλο- φαρμακοποιών.
ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ είναι η εκλογή συνδικαλιστών που θα στελεχώσουν το ανώτερο καθοδηγητικό μας όργανο να μην ταυτίζονται με κομματικές και πολιτικές επιδιώξεις που οδηγούν στην μη διεκδίκηση βασικών θέσεων για την επιβίωση του φαρμακείου.
Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ των πρωτοβουλιών της Τρόικας και του ΔΝΤ σε όλα τα θέματα οδηγεί μαθηματικά στο κλείσιμο πολλών φαρμακείων.
ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ από τώρα το διεκδικητικό πλαίσιο των θέσεων μας καθώς επίσης και των περίφημων κόκκινων γραμμών.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ότι τα μέλη του νέου ΔΣ του ΠΦΣ θα αγωνιστούν για ένα διεκδικητικό πλαίσιο σε ένα ενωμένο δυνατό και μαχητικό Πανελλήνιο με μια ηγεσία ασυμβίβαστη και ανυποχώρητη με μαχητικότητα, ήθος και επιμονή στον τελικό στόχο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ δεν είναι μόνο συντεχνιακός αλλά ευρύτερα κοινωνικός γι΄αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε μαζί με τα δικά μας αιτήματα και το μέλλον του Έλληνα ασφαλισμένου.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η πορεία φτωχοποίησης και κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ασφαλισμένων δύο ταχυτήτων που θα συνυπάρχουν και θα λειτουργούν βάσει της δυνατότητας αγοράς υπηρεσιών υγείας είναι προοπτική απάνθρωπη και κοινωνικά άδικη.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ :
1. ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης .Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να καταναλώνουμε κάτω από 2 δις ετησίως για φάρμακα ως έθνος. Περαιτέρω μείωση σημαίνει βοήθημα και όχι κοινωνική ασφάλιση.
2. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ και νέα μέτρα μείωσης ποσοστού κέρδους του φαρμακείου μας.
3. ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΕΡΔΟΥΣ αυξάνει την κερδοφορία της φαρμακοβιομηχανίας και οδηγεί σε αφανισμό το ατομικό φαρμακείο.
4. Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΛΗΣ από το φαρμακείο σε άλλα κανάλια διανομής επιβαρύνουν περαιτέρω την τσέπη του Έλληνα ασφαλισμένου λειτουργώντας υπερ των οργανωμένων ιδιωτικών συμφερόντων αυξάνοντας τις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ όπως έγινε πρόσφατα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων που ακολουθήθηκε μέχρι και σήμερα. Οι FLAT μειώσεις πολλών φαρμακευτικών ουσιών που δεν ακολουθούν την νομοθετική ρύθμιση για την συγκριτική τιμή των τριών χαμηλότερων χωρών της Ευρωζώνης είναι παράνομη και καταχρηστική.
Δημιουργεί φάρμακα πολλών ταχυτήτων συμβάλλοντας στην αύξηση των εξαγωγών δημιουργώντας ελλείψεις σε πολλά βασικά φάρμακα.
ΜΗΣΥΦΑ
Διαφωνούμε κάθετα με την πώληση ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ και τα πράσινα καταστήματα. Θεωρούμε ότι η κατηγοριοποίηση με την εφαρμογή των έγχρωμων κουπονιών έλυσε μια δια παντός το θέμα χαρακτηρισμού τους ως φάρμακα και ως εκ τούτου πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία. Είμαστε αντίθετοι στην αύξηση με νέα φάρμακα της αρνητικής λίστας και των ΜΗΣΥΦΑ
ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ
Πιστεύουμε ότι ο στόχος της Τρόικας για πώληση γενοσήμων στο ποσοστό 65 % της ελληνικής αγοράς είναι ουτοπική και απαράδεκτη γιατί λειτουργεί με καθαρά οικονομικό κριτήριο και στερεί από τον Έλληνα ασφαλισμένο την δυνατότητα χρήσης πρωτότυπων φαρμάκων.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ των Ελληνικών Εταιριών παραγωγής γενοσήμων στηρίζοντας την Ελληνική καινοτομία και τις ελληνικές επενδύσεις.
REBATE
Ζητάμε την αναπροσαρμογή της κλίμακας προς τα κάτω διαφωνώντας κάθετα με την λογική της φαρμακοβιομηχανίας για επιμερισμό του rebate ανά φορέα(Βιομηχανία-χονδρεμπόριο-φαρμακείο). Rebate μαζί με μείωση ποσοστού κέρδους σημαίνει διάλυση του ατομικού φαρμακείου.

ΩΡΑΡΙΟ
Σε μια περίοδο κρίσης όπου η διάθεση χρημάτων για κατανάλωση εκμηδενίζεται όπου ο Έλληνας καταναλωτής και ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα βασικά του έξοδα η αλλαγή του ωραρίου θα επιβαρύνει οικονομικά την συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών αυξάνοντας υπέρμετρα τα λειτουργικά τους έξοδα.
Η προοπτική δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας με περαιτέρω έξοδα όπως θα δημιουργήσουν οι περισσότερες ώρες εργασίας (αύξηση υπαλλήλων και λειτουργικών εξόδων, αλλά η πρωτοβουλία δημιουργίας νέων μορφών εργασίας.
Λύση υπάρχει και εφαρμόζεται σε αρκετούς συλλόγους με την αύξηση των εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων, και ενδεχομένως σε αστικά κέντρα που παρίσταται ανάγκη με το άνοιγμα των φαρμακείων και το Σάββατο.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Η νέα τεχνολογία και ενδεχομένως οι καινούργιες ανάγκες οδηγούν πολλούς συναδέλφους να χρησιμοποιούν το Internet ως μέσο πώλησης πολλών παραφαρμακευτικών προιόντων. Η σοβαρότητα του προβλήματος σε συνδυασμό με την διακίνηση πλαστών φαρμακευτικών προιόντων οδήγησε την PGEU(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ) στην ψήφιση οδηγίας για την λύση του προβλήματος αυτού.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ παράλληλα καταστήματα- φαρμακεία (e-shop) .Επιμένουμε να καθοριστεί συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας μέσα από πιστοποίηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΝΟΥΜΕ στην ψήφιση Υπουργικής απόφασης εφαρμογής των κανόνων δεοντολογίας και των συνεπειών αυτού σε συναδέλφους που δεν θα τους τηρούν.
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ επιστημονικά και νομοθετικά σημείο πώλησης φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προιόντων όπως οι νόμοι του Κράτους ορίζουν.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ του τρόπου λειτουργίας θα σημάνει διάλυση και οπισθοδρόμηση σε ότι σωστό δημιουργήσαμε ως σήμερα.
ΤΣΑΥ
Η σημερινή οικονομική κατάσταση, οι δυσοίωνες προοπτικές του ταμείου και τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος οδήγησαν το ΤΣΑΥ σε μια προοπτική χωρίς αύριο. Τεράστια ελλείμματα, λάθη οικονομικών προγραμματισμών, χαμένα χρήματα, σε επενδύσεις ομόλογων κατάντησαν το ασφαλιστικό ταμείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις. Θέματα όπως μονοσυνταξιούχοι, ύψος σύνταξης, καθυστερήσεις εξόφλησης υποχρεώσεων συζητήθηκαν στην Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ χωρίς εως τώρα να δοθεί λύση. Η νέα διοίκηση του ΠΦΣ πρέπει να δώσει απαντήσεις προωθώντας και την δημιουργία του επαγγελματικού ταμείου.
Πρέπει επίσης να αποπληρωθούν οι παλαιές οφειλές προς τα φαρμακεία. Η επιστροφή των χρημάτων στους μονοσυνταξιούχους που διέκοψαν την εισφορά και η επίλυση του προβλήματος της επικουρικότητας ή μη της ασφάλισης μονοσυνταξιούχων.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ: ENA ΕΝΩΤΙΚΟ-ΔΥΝΑΜΙΚΟ-ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
• ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
• ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
• ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
• ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.
• ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΑΣ.
• ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΚΑΙΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΝΟΝΙΔΟΥ ΚΙΚΗ
ΚΟΥΤΣΟΜΑΡΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΕΜΟΝΗ ΓΙΩΤΑ
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΙΑΠΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΙΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: