Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Η αφίσα των φαρμακοποιών και οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη

Η αφίσα των φαρμακοποιών και οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Άδωνι ΓεωργιάδηΗ έλευση του υπουργού Υγείας στην Πάτρα, για να μιλήσει στην ημερίδα της "Π" και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, είχε όπως είναι επόμενο και τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Προσερχόμενος ο υπουργός στην αίθουσα, του δόθηκε η αφίσα - γελοιογραφία που έχει εκδώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος για την απόφαση απελευθέρωσης της λειτουργίας φαρμακείων σε σούπερ μάρκετ. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης την αποδέχθηκε και όπως είπε επειδή είναι καλλιτεχνικά ωραία θα την κορνιζάρει στο γραφείο του.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το σύστημα υγείας αλλά και η υγεία των πολιτών. Όπως υπογράμμισε αποτελεί μείζον θέμα να υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα εκατομμύρια ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την ίδια στιγμή που οι δομές υγείας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο από άποψη στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι προληπτικές εξετάσεις περικόπτονται, οι περικοπές συνεχίζονται βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, με τον οποίο υπήρξε αντιπαράθεση, ο Β. Χατζηλάμπρου είπε: «Λέτε ότι δεν ντρέπεστε. Είναι φανερό ότι το κριτήριο που σας διάλεξαν για υπουργό Υγείας είναι ότι μετά από ό,τι κάνετε, δηλώνετε ότι δεν ντρέπεστε».
Για να συνεχίσει: «Στις δώδεκα πάρα πέντε το βράδυ αποφασίσατε να κλείσετε το νοσοκομείο Θώρακος και το νοσοκομείο Κρεστένων, και μας λέτε σήμερα ότι το Θώρακος δεν λειτουργεί και ότι δεν θα διαλυθεί το σύστημα επειδή κλείνει το νοσοκομείο στην Κρέστενα. Αυτό είναι το σχέδιό σας για την υγεία».
Παράλληλα, ο Β. Χατζηλάμπρου άσκησε κριτική για το θέμα της ευθύνης απερχόμενων υπουργών Υγείας. «Λέτε ότι οι πολυεθνικές κλέβουν. Τι σκοπεύετε όμως να κάνετε για όλους εκείνους τους υπουργούς που πέρασαν τις τροπολογίες που εξαιρούσαν συγκεκριμένα υλικά από τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες;».
«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, γιατί είναι σαφές ότι η πολιτική που εφαρμόζετε και στην Υγεία δεν μας πάει πουθενά» κατέληξε ο Β. Χατζηλάμπρου.
"Ανεπιθύμητος στην Πάτρα ο καταστροφέας της δημόσιας υγείας"

Η "Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα" σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη αναφέρει:
"Την Πάτρα επισκέπτεται ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου για να μιλήσει σε ημερίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας. Υποθέτουμε εκεί θα εκθειάσει τις πρωτοβουλίες του που εκτίναξαν τη συμμετοχή στην τιμή των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους και τα έκανα απλησίαστα για τους ανασφάλιστους, για τους καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα της θεραπείας τους, για τα υποχρεωτικά πλέον γενόσημα φάρμακα και την απελευθέρωση της πώλησης των φαρμάκων στα σουπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα! Δυστυχώς δεν θα επισκεφτεί τα κέντρα του ΠΕΔΥ για να διαπιστώσει πόσο «άρτια» στελεχωμένα είναι, να μιλήσει με το προσωπικό που περιμένει να κριθεί κατά 15% άχρηστο με τη διαδικασία αξιολόγησης. Ούτε φυσικά με τους ασφαλισμένους για το πόσο εύκολα βρίσκουν τον γιατρό τους (που μπορεί να έχει απολυθεί), ή να εξηγήσει γιατί θα πρέπει από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα… Θα επισκεφτεί όμως τα Νοσοκομεία! Προφανώς εκεί δεν θα διαπιστώσει ούτε ελλείψεις προσωπικού, ούτε συμφόρηση ασθενών, ούτε ελλείψεις εξοπλισμού και με χαρά θα προχωρήσει στα σχέδια κατάργησης κάποιων από τα ελάχιστα νοσοκομεία της Πάτρας (Νοσημάτων Θώρακος) καθώς και στην παραχώρηση κλινών και υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες γιατρούς. Όποιος πληρώνει εξυπηρετείται! Και σίγουρα δεν θα συναντήσει, έστω τυχαία, κάποιους από τους δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης από τα πανάκριβα νοσήλια που πρέπει να πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι της υγείας, οι φαρμακοποιοί, οι ασφαλισμένοι, οι ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι θα δώσουν την απάντηση που αξίζει στον αλαζονικό υπουργό της τρόικας και της διάλυσης της δημόσιας υγείας. Να διεκδικήσουμε συντονισμένα και στη Δυτική Ελλάδα δημόσια υγεία, φάρμακα και περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, έλληνες και μετανάστες."
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: