Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Βορίδης: Συνεχιζουμε τις μεταρρυθμισεις

  Ιδιαιτέρως υπερήφανος για τη θητεία του, τον έναν αυτόν χρόνο που πέρασε εμφανίστηκε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου. 

Όπως δήλωσε, επιτεύχθηκαν δύσκολοι στόχοι, όπως η υλοποίηση της μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας και ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. Μένει η εκκρεμότητα της φαρμακευτικής κάλυψης των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τους δύο υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν για το καλό των πολιτών και όχι επειδή το ζήτησαν οι ξένοι. 


«Αν έγιναν λάθη, που σίγουρα έγιναν ή αν έγιναν υπερβολές, που πάλι σίγουρα έγιναν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη» σημείωσε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. 

Ο απερχόμενος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας δήλωσε ότι «η ιστορία είναι εκείνη που θα κρίνει τον καθένα από εμάς για την προσφορά του και για το έργο του. Πιστεύω ότι στην ιστορία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει ξαναϋπάρξει πολιτική ηγεσία που να έχει υλοποιήσει, να έχει τρέξει, να έχει δρομολογήσει τόσο πολλά πράγματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Με τη σειρά της η απερχόμενη υφυπουργός Ζέτα Μακρή τόνισε ότι «είμαι βέβαιη ότι εκείνοι που θα μας διαδεχθούν θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Εκείνο που δεν είμαι καθόλου βέβαιη είναι αν θα έχουν καλύτερη ατμόσφαιρα. Περάσαμε τόσο καλά, ήταν τόσο καλή, παραγωγική και ευχάριστη η ατμόσφαιρα χάρη στον Υπουργό, που νομίζω θα φύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Από τη πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας, έδωσε το στίγμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι πολίτες θα αντιμετωπιστούν και ως φορολογούμενοι αλλά και ως χρήστες το συστήματος υγείας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα των παρόχων υγείας. Τέλος, συνεχάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τη θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το αποτύπωμά του.

Όπως ανέφερε "η υπουργία του Άδωνη Γεωργιάδη σημαδεύτηκε από κορυφαίες μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μείνουν και μεταρρυθμίσεις οι οποίες στον βαθμό που βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένες προφανώς θα συνεχιστούν".

Ο νέος υπουργός Υγείας, αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από αύριο, ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκομένους στο χώρο της υγείας, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επαφές και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης για εκκρεμή θέματα του υπουργείου.  

Όπως υποστήριξε ο νέος υφυπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, "ηρθαμε εδώ για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες, ούτως ώστε και ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει καλύτερη υγεία, αλλά βέβαια και η Ελλάδα να βγει από τα αδιέξοδά της".

Τέλος, η επίσης νέα υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, επισήμανε ότι "η δουλειά, ο άνθρωπος και τα προβλήματά του νομίζω ότι είναι ο στόχος μας και εκεί πάνω θα κριθούμε και εμείς".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: