Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση Εναπομείναντων Πελοποννήσου


  Παράρτημα – συμπλήρωμα  Νο1   “e-Shops”

Συνάδελφοι

Τώρα πού οι θέσεις όλων των παρατάξεων και των μεμονωμένων είναι πλέον στον αέρα και όλοι οι εκλέκτορες έχουν πέσει σε βαθειά περισυλλογή για το ποιόν θα ψηφίσουν για να τους διευκολύνουμε είπαμε να βγάλουμε ένα «παράρτημα – συμπλήρωμα» πλέον των προγραμματικών μας θέσεων.
Αφορμή είναι το θέμα του e-shops που κακώς κάκιστα βιαστήκαμε να τα ονομάσουμε e-pharmacy.


Αν και ήδη αυτήν την στιγμή λειτουργούν πολλά e-shops  με είδη φαρμακείου και μερικά είναι στα μπετα κάποια από λίαν επωνύμους συνάδελφους και άλλα ποιος ξέρει από ποιους εν τούτοις τίποτα δεν έχει γίνει όσον αφορά το Νομικό πλαίσιο της λειτουργίας των
Ενδεικτικό της σθεναρής στάσης της Διοίκησης του ΠΦΣ σε αυτό το νέο «φρούτο» είναι η δημιουργία μιας επιτροπής μελέτης του όλου θέματος.
Όπως όλες οι επιτροπές που σέβονται την αποστολή τους έτσι και αυτή θυμίζει την παλιά διαφήμιση του  Jack Daniels
Τα μέλη της παίζουν με τις τάπες για να περάσει η ώρα μέχρι να ωριμάσει η απόφαση.
Εν τω μεταξύ μερικά μέλη της επιτροπής την ώρα που πετάνε τις τάπες παίρνουν και μερικές διαδυκτιακες παραγγελίες για να μην χάνουν χρόνο
Πολλά μπορούμε να πούμε σχετικά με τις οικονομικές παραμέτρους της λειτουργίας των e-shops.
Δεν είναι της παρούσης να επεκταθούμε…
Για τους γνωρίζοντες θα πούμε ότι είναι επιχειρήσεις που λειτουργούν σε συνθήκες έντονου αν όχι καταστροφικού ανταγωνισμού και μεγάλης έντασης κεφαλαίου και κει κάποιοι άλλοι έξω από μας είναι σε καλύτερη θέση αλλά εμείς προς το παρόν κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε.
Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σε αυτήν  την φάση και το οποίον θα πρέπει να γίνει θέμα διεκδικητικού πλαισίου είναι πρώτα και πάνω απ όλα το θέμα της ονομασίας των.
Μην το υποτιμάμε
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μάλλον κάτι ήξεραν όταν έλεγαν «Αρχή Σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις» και κάτι ανάλογο έχει επισημάνει σε επιστημονική βάση η σύγχρονη σημειολογία.
Επιβάλλεται λοιπόν να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας πρώρα να ορίσουμε τι είναι φαρμακείο και αφού το ορίσουμε να το κρατήσουμε «δικό» μας
Λοιπόν το φαρμακείο σαν όρος δεν είναι κάτι απλό.
Είναι μια ολοκληρωμένη ενότητα
Tο φάρμακο, ο φαρμακοποιός και ο ασφαλισμένος.
Αν κάποιος κρίκος αποχωριστεί άντε γεια που λέει η νεολαία.
Αν το φάρμακο φύγει από μας κακώς το σπουδάζαμε και πλέον δεν μας χρειάζεται κανείς
Αν δεν έχουμε επαφή με τον ασφαλισμένο δεν θα έχουμε καμιά θέση στην αγορά.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τον όρο e-pharmacy και βέβαια δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε ποτέ να πουληθούν μέσω των e-shops τα ΜΥΣΥΦΑ.
Θα είναι τουλάχιστο τραγελαφικό από την μία να επιχειρηματολογούμε εναντίον της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ από τα SUPER MARKET ακόμη και αν έχει φαρμακοποιό με υπαλληλική σχέση και την ίδια στιγμή να δεχτούμε να πωλούνται μέσω courier από κάποιον «άγνωστο» χειριστή PC.
Αυτό πρέπει να γίνει σαφές από όλους όσους φιλοδοξούν να διαχειριστούν τις τύχες του κλάδου και διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων.
Καθαρά χωρίς αποστροφές και μισόλογα όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε αυτά τα όρια.
Στα σοβαρά θέματα επιβάλλεται να λέμε όλοι τα ιδία.
Δεν έχει σημασία να ψάχνουμε ποιος το είπε πρώτος..
Σημασία δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις έχει ποιος το λέει τελευταίος όταν κάποιοι εν τω μεταξύ έχουν ξεχάσει τι είχαν πει πριν.
Βέβαια όπως προείπαμε κάποιοι συνάδελφοι έχουν ήδη e-shops που βέβαια τα λένε e-pharmacy.
Αν αυτοί με αυτόν τον τρόπο εννοούν  να καταστραφούν και να μας καταστρέψουν καλό είναι τουλάχιστον να μην είναι υποψήφιοι.
Επειδή βέβαια οι υποψηφιότητες είναι πλέον συγκεκριμένες καλό είναι να νους ξέρει το εκλεκτορικό σώμα και αυτό να το λάβει υπ του όψη στην απόφαση που θα πάρει στις 14 του Ιούνη


Θεοδωρόπουλος Δημήτρης       Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας
Καμίτσος Ευθύμιος                    Γραμματέας  Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας
Πουλόπουλος Γεώργιος             Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας
Σοφιανόπουλος Ανδρέας            Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: