Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο

Προς
Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης
κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο
Με έκπληξη διαβάσαμε σε κυριακάτικη Εφημερίδα , δήλωσή σας για αύξηση της τιμής των φαρμάκων. Αν και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ήσασταν πιο ενημερωμένος πριν προβείτε σε οποιαδήποτε δήλωση, θέλουμε να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι οι τιμές των φαρμάκων έχουν μειωθεί κατά 60% την τελευταία τριετία.
Αυτό που εσείς χαρακτηρίζετε «αύξηση» είναι το ποσοστό επιβάρυνσης των ασφαλισμένων από την συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση σας για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Επομένως κύριε υπουργέ το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το ποσό που έπρεπε να καταβάλει η πολιτεία και το έχει μετακυλήσει στις τσέπες των αρρώστων ανέργων και ουσιαστικά ανασφάλιστων ελλήνων πολιτών.
Κλείνοντας κύριε υπουργέ ο Π.Φ.Σ. θεωρεί ότι είναι καιρός πια να κατανοήσουν μαζί με εσάς και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης σας ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να διέπεται από κανόνες και στατιστικές που αφορούν τρόφιμα , ρούχα ή ποτά.
Το οφείλετε στους 9.500.000 έλληνες πολίτες που δεινοπαθούν κάτω από την δαμόκλειο μνημονιακή σπάθη εδώ και τέσσερα χρόνια.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: