Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ για τα ληξιπρόθεσμα: "ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΤΑ ΑΤΙΘΑΣΑ"

Φαίνεται πως μερικοί έχουν σταματήσει το χρόνο στο παρελθόν, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή τους να επαναφέρουν ζητήματα για να αποδείξουν τάχα, ότι όσοι ανέλαβαν τη νέα διοίκηση του ΠΦΣ είναι ασυνεπείς.

Υπενθυμίζω λοιπόν στη συντακτική ομάδα του Pharma team, πίσω από την οποία βρίσκεται ο κ. Θεοδοσιάδης που δεν έχει το συνδικαλιστικό θάρρος και το ανδρισμό να βγει μια φορά επώνυμα μπροστά και να υπογράψει τις απόψεις του, αλλά κρύβεται πάντα πίσω από τακτικισμούς και μισόλογα, τα εξής για τα ληξιπρόθεσμα χρέη:

1. Ως υπεύθυνος πρόεδρος (αν ήταν..., που δεν ήταν) του ΠΦΣ αλλά και αντιπρόεδρος επί σειρά ετών, όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει σχετικός σαφής νόμος που προβλέπει κούρεμα για τα χρέη του 2012. Το ότι το κούρεμα δεν ορίζεται αριθμητικώς στο νόμο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό μπορεί να είναι κάτω από 3,5% ή και 0. Θα μπορούσε να είναι και 10%. Όφειλε λοιπόν ο κ. Θεοδοσιάδης, 2 χρόνια τώρα από την υπεύθυνη θέση που κατείχε, να έχει οριστικοποιήσει με διαπραγμάτευση ΗΔΗ το ζήτημα αυτό.

2.Το ζήτημα των ληξιπροθέσμων εξακολουθεί να το χειρίζεται, προσωπικά εκτιμώ με κόπο και υπευθυνότητα, ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κος Βαλτάς, ενώ εγώ προσωπικά με τον κ. Λουράντο τον βοηθάμε όπου μας ζητήσει. Επειδή εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Βαλτάς, εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της παράταξης Θεοδοσιάδη και εξακολουθεί ο ίδιος να δηλώνει πως δεν ανήκει στην ομάδα του προεδρείου, αλλά στην ΑΕΣΠ και απλά συνεργάζεται μαζί μας για το καλό του κλάδου, από ποιόν ακριβώς ζητάει ευθύνες ο κ. Θεοδοσιάδης? Γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του? Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο κ. Θεοδοσιάδης, αν ο κ. Βαλτάς ανήκει στην παράταξή του ή όχι, γιατί αν κρίνει ότι έχει ευθύνες και δεν τον θέλει, θα τον εντάξουμε στου Εναπομείναντες (φυσικά με τη θέλησή του). 

3. Όταν ψηφίζεις ενάντια στο ίδιο κούρεμα, 3,5%, για τα ληξιπρόθεσμα του 2012 και απαιτείς διαπραγμάτευση για να τα πάρεις ακούρευτα, ενώ τα έχεις ήδη πληρωθεί, π.χ. ΤΑΠΟΤΕ Δεκέμβρη του 2011 που είναι ληξιπρόθεσμα του 2012, σε τι ακριβώς στοχεύεις? Και για να προσεγγίσουμε καλύτερα το παράλογο, εφόσον παίρνεις αυτή τη θέση για τα οφειλόμενα του 2012 δεν οφείλεις να αρνηθείς πληρωμή από εδώ και στο εξής και να προσφύγεις δικαστικά διεκδικώντας το ποσό ακέραιο? Επίσης, αφού ενημερώνεσαι από τον κ. Βαλτά ότι απαίτηση του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ είναι το κούρεμα 3,5% και εσύ δεν προσφεύγεις δικαστικά αλλά αποδέχεσαι τις πληρωμές, γιατί δεν καταγγέλλεις τον κ. Βαλτά ως ανίκανο ή ψεύτη? Τα αυτά επί της παραγράφου λεγόμενα ισχύουν και για τον έτερο καππαδόκη της ΑΕΣΠ κ. Παπαθανάση, μιας και στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ήταν οι μόνοι που ψήφισαν ενάντια στην αποπληρωμή με κούρεμα αλλά είναι και αυτοί που πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες γιατί δεν πληρωνόμαστε το συντομότερο δυνατόν.

4.Ο κ. Θεοδοσιάδης και ο κ. Παπαθανάσης, ας φρόντιζαν να προστατέψουν τα μέλη των συλλόγων τους από τα χρέη, κάνοντας και καμία άρση πίστωσης, όταν από την αρχή του 2011 ήδη, ήταν γνωστό ότι τα ταμεία δεν είχαν χρήματα για τις συνταγές τους και το κράτος όδευε ταχέως προς τη χρεοκοπία. Αυτοί όμως, όχι μόνο άφηναν τα μέλη τους να εκτελούν συνταγές έχοντας από πίσω χρέη 8 και 10 μηνών ανά ταμείο, αλλά κάποιοι τοποθετούσαν και διαφημιστικές αφίσες σε γραφεία ασφαλιστικών ταμείων, καλώντας ασφαλισμένους γειτονικών νομών που έκαναν αναστολή, να εκτελέσουν συνταγές στα φαρμακεία των συλλόγων τους. Είναι απίθανο να είσαι αντιπρόεδρος του πανελλήνιου οργάνου, να γνωρίζεις π.χ. ότι το ΕΤΑΑ θα εισέλθει εντός 2μήνου ή 3μήνου στον ΕΟΠΥΥ, να σου χρωστούν 7 και 8 μήνες συνταγές, να έχει επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με ένα σωρό άλλα ασφαλιστικά ταμεία και να αφήνεις τα μέλη σου να εκτελούν συνταγές κανονικά για να μην στενοχωρηθεί η μνημονιακή κυβέρνηση από την άρση πίστωσης. Εδώ κόντευε να καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ από τα τρέχοντα χρέη την εποχή εκείνη και αυτοί που είχαν πρωτοστατήσει να σταματήσουν όλες οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις με SMS για να μην περάσει τάχα του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται 2 χρόνια μετά και ζητούν και τα ρέστα. Η περίπτωση του κ. Θεοδοσιάδη και των συντρόφων του, αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και επειδή έχω σκοπό να μην αφήσω τίποτα να πέφτει κάτω από δω και πέρα θα προχωρήσω σε άλλα 2 σημεία.

Γιατί ο κ. Θεοδοσιάδης εξαφανίστηκε από την πρόσφατη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. πριν συζητηθεί το θέμα της ΕΤΕΣΤΑ? Θα ξεκαθαρίσει επιτέλους δημόσια, ως υπεύθυνος συνδικαλιστής, αν συμφωνεί ή όχι με τη σύμβαση της PIH? Θα εξηγήσει δημόσια γιατί αρνήθηκε να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΤΕΣΤΑ μαζί με τον κ. Λουράντο μετά από πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του Π.ΦΣ., ώστε να αρθούν όλες οι αμφιβολίες για το ζήτημα της ΕΤΕΣΤΑ? Θα εξηγήσει κάποτε υπεύθυνα γιατί δήλωσε εντός του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ότι όποιος ανακατευθεί με την ΕΤΕΣΤΑ κινδυνεύει να βρεθεί με απεριόριστη ‘φημολογία’ πίσω του?

Και αναμένω να μας πει ο κ. Θεοδοσιάδης και η παράταξή του, από ποιά Γ.Σ. πρωτοβαθμίου ή από ποιά εκλεκτορική Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. εξουσιοδοτήθηκαν να συζητούν τη δημιουργία του θεσμού των ηλεκτρονικών φαρμακείων, με τη δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων εξ αποστάσεως, έστω και από φαρμακοποιούς, με τον προηγούμενο τρομερό Υπουργό κ. Άδωνη, ώστε να βρούμε το νομοσχέδιο μπροστά μας έτοιμο επί Βορίδη? Από πού βρήκε ο κ. Θεοδοσιάδης γραμμένο πως έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για 12.000 φαρμακοποιούς και για τις τύχες της ζωής τους, χωρίς να τους ρωτήσει? Και για να πάμε και ένα βήμα παρακάτω, έχει έγκριση τουλάχιστον της Γ.Σ. του ο κ. Θεοδοσιάδης, όταν προτείνει, προκειμένου να αλλάξει ο θεσμός των διευρυμένων, να καθιερωθεί με πρόταση ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ως επίσημη εργασία, Δευτέρα απόγευμα, Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί? Και για να πάμε ακόμα ένα βήμα παρακάτω, γιατί ο κ. Θεοδοσιάδης ως διοίκηση του ΠΦΣ, έχει καταφέρει να έχουμε τόσους απλήρωτους υπαλλήλους στον Πανελλήνιο?

Ας τοποθετηθεί σε αυτά ο κ. Θεοδοσιάδης επώνυμα και αν νομίζει ότι θα εκμεταλλεύεται επ’ άπειρον τη συνδικαλιστική ευγένεια του κ. Λουράντου και θα ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύπτει τις δικές του πομπές, είναι γελασμένος. Η προσωπική μου υπομονή τελείωσε, θα είμαι πάντοτε απέναντι του καθώς και σε κάθε παπαγαλάκι του, ωσότου καταλάβει ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει πλέον, όχι τόσο τους συνδικαλιστές, αλλά τουλάχιστον αυτούς που έχουν ήδη καταστραφεί. Ακόμα και αν συνεχίζει το κρυφτούλι πίσω από τη συντακτική ομάδα του pharma team, να γνωρίζει πως από δω και στο εξής θα του απαντάω επί προσωπικού και να γνωρίζει και κάτι άλλο: δεν έχω τοποθετηθεί ακόμα σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν. 

Ας σοβαρευτεί, έστω την ύστατη στιγμή και ας συνεργαστεί αν θέλει, στα πλαίσια της σοβαρότητας για το καλό του κλάδο, αλλιώς ας πάρει απόφαση ότι οι σκελετοί πρέπει να μένουν κλεισμένοι στις ντουλάπες τους για πάντα.

Ανδρέας Σοφιανόπουλος,

Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας

Αντιπρόεδρος Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: