Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

  Οι όποιες μέχρι τώρα θέσεις του κλάδου είχαν διαμορφωθεί να διατυπωθούν και να διαπραγματευθούν σε δεξιό μνημονιακό περιβάλλον. Όταν διαπραγματεύεσαι σημασία έχει ο τελικός στόχος. Με δεδομένη την ευρωπαική έστω πρόσκαιρη ηρεμία ,και τις δεσμεύσεις του υπουργού περί στήριξης του μικρομεσαίου φαρμακείου της γειτονιάς, ΔΕΝ αρκεί πλέον ,απλά μια ρύθμιση του ωραρίου ,αλλά η διαμόρφωση ενός ωραρίου ,όπως το υποσχέθηκε προεκλογικά και όχι μόνο η κυβέρνηση. Ενός ωραρίου που θα δίνει ίσες ευκαιρίες ανταγωνισμού σε ΟΛΑ τα φαρμακεία, ένα ωράριο που δεν θα οξύνει τις ήδη διαμορφωμένες μονοπωλιακές καταστάσεις , ένα ωράριο που θα σέβεται ως θεμέλιο ,τον-την οικογενειάρχη επιστήμονα φαρμακοποιό, που είναι αυτοαπασχολούμενος-η.

Η χώρα έχει ιδιομορφίες στον αριθμό, την κατανομή, και την οικονομική.δυνατότητα των φαρμακοποιών της. Καμμιά άλλη ευρωπαική χώρα δεν μοιάζει με εμάς ,καμμιά ευρωπαική υποχρέωση δεν έχουμε να εξομοιωθούμε με τις κεντροευρωπαϊκές χώρες στα θέματα υγείας. Τό αυτό ισχύει και για το καθεστώς αδειών αλλά και για τα ΜΗΑΦΑ.Ελπίζω να μην υπάρχει δούρειος ίππος εντός του κλάδου που θα βγάλει την κυβέρνηση από την δύσκολη θέση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, και ταυτόχρονα να κρυφό- κλείνει το μάτι στο εσωτερικό λόμπι των εσωτερικών μας διαβόλων που όψιμα αρχίζουν να θυμούνται πως είμαστε συνάδελφοι.

Πέντε εργασιακές μέρες, με λογικό ποσοστό εφημεριών για το Σάββατο ιδιαίτερα στους τρείς μεγάλους συλλόγους, σταθερή τιμή στα ΜΗΑΦΑ, και κατάργηση του toolkit Χατζηδάκη -Άδωνι με ένα άρθρο , με αναδρομικότητα και παράλληλα άνοιγμα διαλόγου για τον εκσυγχρονισμό σε ορθολογική βάση όσων παροχημένων υπήρχαν στους παλαιούς νόμους, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΚΤΙΚΟ ΑΛΛΩΘΙ ,ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 90% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Π.Φ.Σ ΣΕΒΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ .ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΣ ΠΦΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΤΕΣΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ.


ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑΑνδρέας Σοφιανόπουλος
Πρόεδρος ΦΣ Αχαΐας
Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: