Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Στο στόχαστρο και φαρμακοποιοί με καταθέσεις και ακίνητη περιουσία

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθοράΤο πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ' εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο -μέχρι τώρα- 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο έλεγχος ξεκινάει από το 2000 έως σήμερα με ποσά που εμφανίστηκαν σε καταθέσεις σε αυτό το διάστημα αλλά και με αγορές ακινήτων που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τις δηλώσεις εισοδήματος. 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας σε ανακοίνωσή του εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για ανεύθυνα δημοσιεύματα του διαδικτύου περί εκατομμυριούχων φαρμακοποιών από την πόλη της Πάτρας προκειμένου να μη στοχοποιηθεί όλος ο κλάδος από τους ελάχιστους φαρμακοποιούς που πιθανώς προέβαιναν σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. 
Η κυβέρνηση προφανώς, βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο καθώς η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί το νούμερο ένα προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: