Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Απάντηση αντιπροέδρου ΠΦΣ Σοφιανόπουλου στην επιστολή Θεοδοσιάδη για τα ληξιπρόθεσμα

‘ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ’


Αγαπητέ κύριε συνάδελφε,

Επί του άρθρου σας σύντομα και περιεκτικά:

1. Η ενημέρωση που έχουμε για ληξιπρόθεσμα χρέη του 2011, αφορά μόνο σε μεμονωμένους συλλόγους επαρχίαςπου με ευθύνη των τοπικών ΠΕΔΥ έχουν μείνει απλήρωτα μικρά τμήματα ΔΕΗ. Για το 2012 υπάρχουν οι εκκρεμότητες του ταμείου Δικηγόρων Αθηνών, 3 μήνες Εμπορικής Τράπεζας, 4 μήνες κατάθεση ΤΣΜΕΔΕ και ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠπου αφορούν μόνο τους συλλόγους Πειραιά και Αττικής. 

2. Όλες οι παραπάνω συνταγές, με προσπάθειες κυρίως του μέλους της παράταξης σας κ. Βαλτά, συνεπικουρούμενου όπου χρειάστηκε από εμένα προσωπικά, τον πρόεδρο και τον κ. Δαγρέ, βρίσκονται στην ΚΜΕΣ εκκαθαρισμένες, έτοιμες προς πληρωμή, αφού καταβλήθηκε τιτάνια προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να φύγουν από τα επιμέρους ταμεία όπου λίμναζαν.

3. Κατά πληροφόρηση μας, είστε σε άμεση, διαρκή και πλήρη επικοινωνία με μέλος της παράταξής σας, τον κ. Βαλτά, ο οποίος χειρίζεται εκ μέρους του διαπαραταξιακού προεδρείου το όλο ζήτημα. Ο ίδιος πάλι σας έχει ενημερώσει ότι η πληρωμή για το μήνα Μάρτιο, των συνταγών Δεκέμβρη του ΕΟΠΥΥ, προχωρεί κανονικά.

4. Σας υπενθυμίζω για πολλοστή φορά, ότι επίσης για πολλοστή φορά, κονδύλια αποπληρωμής χρεών έχουν επιστρέψει στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Προφανώς, λόγω του μεγάλου όγκου τηλεφωνημάτων που δέχεστε, σας διαφεύγει ότι επί δύο συναπτά έτη προεδρίας Αμπατζόγλου και δικής σας, στο πρώην μονοπαραταξιακό προεδρείο σας, διαβεβαιωνόμασταν σε αλλεπάλληλες συνελεύσεις ότι τα χρέη πληρώνονται, χωρίς να πληρωθούν ποτέ. Αντιθέτως, το νέο διαπαραταξιακό προεδρείο, σε πολύ μικρό διάστημα, έχει εξοφλήσει το 80% του συνόλου των χρεών 2011-12.

5. Όσον αφορά στο ζήτημα του κουρέματος για τα χρέη του 2012 σας υπενθυμίζω ότι δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχει ο νόμος που προβλέπει αόριστο μεν, αλλά κούρεμα, παρότι βρισκόσασταν στην υπεύθυνη θέση του ‘πηδαλίου’ του ΠΦΣ επί ένα χρόνο. Και σας υπενθυμίζω επίσης ότι το δίλημμα της αποδοχής του κουρέματος με συγκεκριμένο ποσοστό 3,5% και για τα χρέη του 2012, το έθεσε στο ΔΣ μετά από ενημέρωση ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και μέλος της παράταξής σας κ. Βαλτάς, εξηγώντας αναλυτικά και ορθά ότι αν πηγαίναμε σε διαπραγμάτευση για το ποσοστό του κουρέματος, αφενός κινδυνεύαμε να βρεθούμε με κούρεμα της τάξης του 5% ή και του 6%, αφετέρου θα χανόταν πολύτιμος χρόνος και θα κινδυνεύαμε να χάσουμε το σύνολο του ποσού των χρεών, ως επιστροφή στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε τότε στο ΔΣ, τα 5 από τα 7 μέλη της παράταξής σας ψήφισαν υπέρ του κουρέματος 3,5%, όπως και τα υπόλοιπα 8 μέλη του ΔΣ. Σας τονίστηκε δε ότι εσείς ως σύλλογος, όπως και ο κ. Παπαθανάσης, έχετε το δικαίωμα να μην αποδεχτείτε το κούρεμα και να διεκδικήσετε ολόκληρο το ποσό ακούρευτο, χωρίς όμως τη δυνατότητα της άμεσης πληρωμής. 

Όλοι κρινόμαστε κ. Θεοδοσιάδη από τα πεπραγμένα μας και από τους λόγους μας. Σας υπενθυμίζω ότι επί δικής σας διοίκησης, τα μόνα χρέη τα οποία αποπληρώθηκαν ήταν της ΔΕΗ έως το Σεπτέμβριο του 2011 και όχι σε όλους τους συλλόγους. Μήπως γνωρίζετε τι ποσοστό του συνόλου των χρεών για το 2011 και το 2012 είναι αυτό; Σας υπενθυμίζω επίσης, ότι στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου που συμφωνήθηκε η αποδοχή του κουρέματος 3,5%, είχαμε μόνο 2 μήνες περιθώριο εκταμίευσης του κονδυλίου, σε μία κυβέρνηση που κατέρρεε και με έναν μηχανισμό επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων ανύπαρκτο.

Συνοψίζοντας, δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει, ούτε εμένα, ούτε το σύνολο του κλάδου, τα όποια πιθανά εσωτερικά σας προβλήματα με τον Α’ αντιπρόεδρο του ΠΦΣ, γιατί τα όσα γράφετε στρέφονται κυρίως κατά αυτού, μιας και το υπόλοιπο προεδρείο απλά συνεπικουρεί στις ενέργειες, τη στρατηγική και το πλάνο που υπεύθυνα είχε χαράξει ο άνθρωπος αυτός για τα χρέη, πριν τις εκλογές. Παραμένετε αμετανόητος και είναι δικαίωμα σας. Θα δεχόμουνα πως το άρθρο σας δεν έχει την παραμικρή κομματική υστεροβουλία, αν για παράδειγμα δεν πρωτοστατούσατε στις διακοπές κινητοποιήσεων με τα χρέη προς τα φαρμακεία να ξεπερνούν κατά πολύ το 1 δις € (Γενάρης, Ιούνης και Σεπτέμβρης του 2012) ή αν είχατε εκφράσει έστω τις ανησυχίες σας με άρθρα, την αλήστου μνήμης εποχή που ο αγαπημένος σας, ομογάλακτος ιδεολογικά, κ. Σαλμάς, μας πλήρωνε τον ένα μήνα ΕΟΠΥΥ σε 5 και 6 άτοκες δόσεις. Αλλά η παρέμβαση σας είναι υστερόβουλη, τόσο κομματικά, όσο και παραταξιακά. Όσο για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχεστε από αγανακτισμένους συναδέλφους, τους ενημερώνω εγώ γραπτώς, αυτό που τους αποκρύπτετε εσείς, πως ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, σας έχει ανά πάσα στιγμή ενήμερο για την πορεία και το μέλλον όλων των πληρωμών. Τη δεδομένη δε χρονική στιγμή, ο όποιος κίνδυνος ανησυχίας είναι ακριβώς ίδιος με τους κινδύνους που υπήρχαν και επί της δικής σας μονοπαραταξιακής διοίκησης.

Σας καλώ για τελευταία φορά να σταματήσετε την κινδυνολογία, τη μιζέρια, τη στείρα αντιπαράθεση. Μόνο τον εαυτό σας αδικείτε με αυτό τον τρόπο.Ανδρέας Σοφιανόπουλος,
Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: