Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Διαβεβαιώσεις για κανονική εξόφληση των παρόχων του ΕΟΠΥΥ

Διαβεβαιώσεις ότι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν κανονικά από τον οργανισμό, δίνουν στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές.

Ήδη, όπως εξηγούν, το υπουργείο Υγείας έχει καταβάλει στον ΕΟΠΥΥ 43,7 εκατ. ευρώ για τον μήνα Μάρτιο και προτίθεται να δώσει το χρηματικό ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού και για τον Απρίλιο.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου είχαν συνάντηση και ζήτησαν να δουν τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι πάροχοι θα εισπράξουν κανονικά όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες, όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Όπως τονίζουν, δεν έχει ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Μάλιστα σε ερώτηση του ΑΜΠΕ αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό, στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας εκτιμούσαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να δοθούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: