Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Το ταμείο των δημοσιογράφων δεν καταλαβαίνει από κρίση και χορηγεί ομοιοπαθητικά !!!


Κι ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι στερούνται φάρμακα εκτός λίστας όπως daflon και άλλα βασικά φάρμακα το ταμείο των δημοσιογράφων χορηγεί ομοιοπαθητικά !!!
Είναι αστεία επίσης η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ που αναφέρει ότι η ομοιοπαθητική αναγνωρίζεται επίσημα... τη στιγμή που δεν υπάρχει αναγνωρισμένη ειδικότητα ομοιοπαθητικού ιατρού και προκήρυξη θέσεων ειδίκευσης ομοιοπαθητικών ιατρών από νοσοκομεία όπως συμβαίνει με τις άλλες ειδικότητες !!!

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ (σ.σ.: το ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων), θα αποζημιώνονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα οι αποδείξεις αγοράς των οποίων, έχουν ημερομηνία έκδοσης από 15/5/2015 και μετά.


  
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει τα εξής:
"Δεδομένου ότι η ομοιοπαθητική ιατρική αναγνωρίζεται επίσημα ως εναλλακτική μορφή ιατρικής που ασκείται από εκπαιδευμένους ιατρούς με τη χορήγηση ειδικών ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών προϊόντων, η αποζημίωση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων θα γίνεται με την αυστηρή τήρηση των ίδιων κανόνων που ισχύουν και στην κλασσική ιατρική:

- Συνταγογράφηση επιβεβαιωμένα ομοιοπαθητικού προϊόντος (όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ΦΕΚ Β' 918)

- Ύπαρξη ευκρινούς ημερομηνίας συνταγογράφησης

Αναγραφή ένδειξης-νοσήματος για το οποίο γίνεται η συνταγογράφηση (ICD-10)

- Αναγραφή δοσολογικού σχήματος και συνιστώμενου χρονικού διαστήματος χορήγησης

Για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Τομέα Υγείας και Περίθαλψης (ΤΥΠ)".


Δεν υπάρχουν σχόλια: