Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Αντιδρούν στη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ οι φαρμακοποιοί

Πλήγμα στην «παραπαίουσα», όπως τη χαρακτηρίζει, φαρμακευτική περίθαλψη, με ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία , εκτιμά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος(ΠΦΣ), ότι θα σημάνει η φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.
Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι τιμές των φαρμάκων θα αναθεωρηθούν προς τα επάνω, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό, όπως εξηγεί, διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσνταντίνος Λουράντος, επισημαίνει, σε γραπτή δήλωσή του, ότι η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης των δαπανών υγείας αποδείχθηκε λανθασμένη και καταστροφική, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο ΦΠΑ είναι από 0% πχ στη Μάλτα, ή στη Σουηδία μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο. Στην δε γειτονική Ισπανία είναι 4%. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων», τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Λουράντος.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: