Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Επιστολή προς MEGA

ΠΡΟΣ
Τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων
του MEGA
κ. Νίκο Στραβελάκη
Κοινοποίηση
Εκπομπή ΜEGA Σαββατοκύριακο
Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι ΝΠΔΔ, εκπροσωπεί 11.000 φαρμακεία και αποτελεί σύμφωνα με το νόμο τον επίσημο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας.
Παρά το γεγονός αυτό στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου, παρουσιάσθηκαν οι απόψεις μεμονωμένου προσώπου που εκπροσωπεί νεοσύστατο Σωματείο με ολιγομελή αριθμό μελών – φαρμακείων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να ζητηθεί και η άποψη του ΠΦΣ που εκπροσωπεί το σύνολο των φαρμακείων της χώρας.
Μάλιστα θεωρούμε πως ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας αλλά και αντικειμενικότητας, ότι παρά το γεγονός θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικώς ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος , για πολλοστή φορά ανέμενε στο ακουστικό του και φυσικά ποτέ δεν βγήκε στον αέρα.
Τα διευρυμένα φαρμακεία είναι ελάχιστα στη χώρα, για παράδειγμα σας αναφέρουμε πως σε σύνολο 3500 φαρμακείων στην Αττική σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 164 (απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής 21264/28.11.2014), και είναι προφανές ότι δεν μπορεί η άποψη των ελαχίστων να υπαγορεύσει την άποψη στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και να επιβάλλει κανόνες.
Το κανάλι σας ηθελημένα ή μη, παραπληροφορεί δεδομένου ότι η εκπρόσωπος των συγκριμένων φαρμακοποιών, ανέφερε για 4000 απασχολούμενους και την δημιουργία 2000 θέσεων εργασίας .
Αλήθεια όταν η συγκριμένη ομάδα φαρμακείων επισήμως αριθμεί 257 μέλη, πως αυτοί οι αριθμοί μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
Στις δε αιτιάσεις της για αναζήτηση του τζίρου από αλλού, ξεχνά προφανώς πως το φαρμακείο δεν είναι οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα και αδειοδοτείται για λόγους που έχουν σχέση με την Δημόσια Υγεία.
Οι όροι του ανταγωνισμού από τους οποίους προφανώς διακατέχεται η συγκεκριμένη φαρμακοποιός δεν συνάδουν με την λειτουργία των φαρμακείων αλλά με άλλου είδους πολυκαταστήματα.
Δεν είμαστε υπέρ των αποκλεισμών - αν και στην περίπτωση μας φαίνεται να ισχύει όσον αφορά το κανάλι σας - ωστόσο για λόγους πληρέστερης και αντικειμενικότερης ενημέρωσης των τηλεθεατών σας οι θέσεις του ΠΦΣ , ως επισήμου οργάνου των 11.000 φαρμακοποιών πρέπει να δημοσιοποιούνται.
Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε την μονομερή ενημέρωση που έγινε από την συγκεκριμένη εκπομπή και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος όλων των φαρμακοποιών και τον οποίο αγνόησαν επιδεικτικά οι δημοσιογράφοι της εκπομπής , δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στημένη εκπομπή.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: