Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

"Ρήγμα" στο "μέτωπο" των φαρμακοποιών - Οι "διευρυμένοι" δεν θα απεργήσουν ξανά για τα ΜΥΣΥΦΑ

"Ρήγμα" στο "μέτωπο" των φαρμακοποιών - Οι "διευρυμένοι" δεν θα απεργήσουν ξανά για τα ΜΥΣΥΦΑΤην διαβεβαίωση σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί - μέλη του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ) δεν πρόκειται να συμμετάσχουν εκ νέου σε απεργία του κλάδου σχετικά με το θέμα των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) παρέχει την Πέμπτη 11 Ιουνίου με γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του ΦΑΝΙΕ Μαίρη Λυβίζου.

Συγκεκριμένα, η γραπτή δήλωση της Μαίρης Λυβίζου έχει ως εξής:

"Μια ημέρα μετά τη λήξη της απεργίας και δύο ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε στους Έλληνες πολίτες, στους συναδέλφους φαρμακοποιούς και στην Πολιτική Ηγεσία. Όπως όλοι γνωρίζουμε υπήρχε σε πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στα πλαίσια της προσπάθειας της να βρει λύση με τους θεσμούς, η πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) κι από άλλα κανάλια διανομής πέρα του φαρμακείου. Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας το αυτονόητο: ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες της Ευρώπης ακολουθούν ακριβώς την αντίθετη πορεία λόγω της υπερκατανάλωσης κι ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. είναι επιστημονικά σωστό να πωλούνται μόνο στα φαρμακεία. Το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μας (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος) αποφάσισε απεργία η οποία πραγματοποιήθηκε χθες. Η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ανέφερε την ίδια ημέρα, ότι συμφωνεί ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. πρέπει να πωλούνται μόνο στα φαρμακεία, υιοθετώντας τις θέσεις μας. Όλοι, πλέον, αναμένουμε την τελική συμφωνία, στην οποία το σύνολο των Ελλήνων προσβλέπει, και να δούμε τι θα αναγράφεται τελικά.
Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. αποφάσισε από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του ότι επιθυμεί να εκφράζει την πρακτική λογική. Απέστειλε στα μέλη του την άποψη ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να λειτουργήσει κατά συνείδηση και διαχειρίστηκε με απόλυτη προσοχή και σεβασμό προς όλους την διατελέσασα απεργία. Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. πιστεύει ότι η χώρα ζει κρίσιμες ώρες. Ότι όλοι οφείλουμε να βάλουμε πλάτη ώστε να βρεθεί λύση. Ότι πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα πολίτη. Ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και ο πολίτης πρέπει να το βρίσκει όποτε το έχει ανάγκη. Κι ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι τόσο ιερό όσο το δικαίωμα στην απεργία. Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. έχει ήδη αποφασίσει να εισηγηθεί στα μέλη τη μη συμμετοχή σε άλλες πιθανές επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.. Οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλη ταλαιπωρία. Η Ελλάδα δεν αντέχει να μην είναι ενωμένη αυτές τις κρίσιμες ώρες. Καλούμε όλους να βρούμε λύσεις και τους καλούμε να βρούμε άλλους τρόπους έκφρασης των δίκαιων αιτημάτων μας, τρόπους που δεν θα είναι εις βάρος των Ελλήνων πολιτών".
Από Βασίλη Βενιζέλο
http://www.ygeia360.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: