Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Κώστας Λουράντος: Θα εισηγηθώ την Δευτέρα άρση της πίστωσης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Για ολοσχερές οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο πλήττει τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας και δεν τους επιτρέπει να εφοδιάσουν κανονικά τα φαρμακεία τους με τα απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα, κάνει την Τετάρτη 1 Ιουλίου λόγο στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος.
Ο Κώστας Λουράντος, όμως επιφυλάσσει ακόμη μία αρνητική έκπληξη για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και δηλώνει χαρακτηριστικά στο ygeia360.gr:
"Ο ΕΟΠΥΥ έχει στερέψει από ρευστό. Οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς είναι χρήματα δεσμευμένα από τις τράπεζες. Οι προμηθευτές μας μάς ζητούν να καταβάλλουμε μετρητά για να εφοδιάσουμε τα φαρμακεία. Εγώ το μόνο στο οποίο μπορώ να κάνω και θα το κάνω είναι να εισηγηθώ στο Δ.Σ. του ΠΦΣ, το οποίο θα καλέσω εκτάκτως σε συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου, να προχωρήσει πανελλαδικά ο κλάδος σε άμεση άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ". 

πηγή : http://www.ygeia360.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΟ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΖΗΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΗΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ . ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ! ΑΥΤΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ .ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΑΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΙΦΟΡΑ .ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ .