Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Επιστολή Λουράντου προς όλους τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων των χωρών της ΕΕ

Προς όλους τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης :

Αθήνα , Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩΜΕΝΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα κρίνει την πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Ελληνικός λαός στο πρόσφατο δημοψήφισμα , έδειξε με συντριπτική πλειοψηφία την βούλησή του, ότι θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην Ευρώπη και το Ευρώ . Ταυτόχρονα η ψήφος του ήταν μια τρανταχτή διαμαρτυρία των πολιτών, στην ασφυξία των μνημονίων που τον έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση.

Από τους πρώτους τομείς που επλήγησαν από την μεγάλη οικονομική κρίση ήταν η Υγεία και φυσικά τα Φαρμακεία. Παρά τα έξι χρόνια πιέσεων και περικοπών, οι Έλληνες φαρμακοποιοί δεν λύγισαν σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Διασφάλισαν την ομαλότητα στην αγορά φαρμάκου, πιστώνοντας με ίδια κεφάλαια ένα χρεωκοπημένο κράτος προκειμένου να μην λείψει ούτε ένα Φάρμακο από τους ασφαλισμένους.

Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί παρά τα capital controls, συνέχισαν απρόσκοπτα να ακούν το λειτούργημα τους , υπερνικώντας την ανησυχία και την αγωνία που διακατέχει αυτούς και κάθε έλληνα πολίτη.

Απέδειξαν ότι η επιχειρηματική πρωτοβουλία δεν αποκλείει την κοινωνική ευαισθησία και η επιστημοσύνη αποτελεί την προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις μας.

Το Συμπόσιο του Σεπτεμβρίου , στο οποίο σας έχουμε προσκαλέσει και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το πραγματοποιήσουμε, αποτελεί μια πρωτοβουλία γνωριμίας μεταξύ μας και ισχυροποίησης των δεσμών μας, έτσι ώστε μέσα από τα πανευρωπαϊκά όργανα να μπορέσουμε να χαράξουμε μια κοινή πορεία προς όφελος της Φαρμακευτικής Περίθαλψης όλων των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και του Φαρμακευτικού κλάδου στην Ενωμένη Ευρώπη .

Κυρίες και κύριοι

Δεν γνωρίζουμε το τέλος αυτού του δρόμου ακόμη και αν υπογραφεί η οποιαδήποτε συμφωνία. Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής .

Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί ζητούν την στήριξη σας αλλά και την άσκηση πίεσης προς τους ηγέτες των χωρών σας, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα.:

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την ύπαρξη προοπτικών διεξόδου και τον σεβασμό στα κοινωνικά δικαιώματα του ελληνικού λαού αλλά και των υπολοίπων ευρωπαίων πολιτών.


KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΟΙΚΟΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ SUPER MARKET .ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ . ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ . ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΗΤΡΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ. ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ .