Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση ΚΙΝΕΦ : 7 μήνες μόνο λόγια.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

  μετά από πολύμηνη προσμονή επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στον κλάδο και μετά από παραίτηση της κυβέρνησης που τόσα υποσχέθηκε στον κλάδο μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα.
Παρακολουθήσαμε εξαγγελίες που με ευκολία ξεστομίζονταν από τον Υπουργό Υγείας περί κατάργησης της πολυιδιοκτησίας, περί ρύθμισης του ωραρίου κτλ.
 Η παραιτηθείσα κυβέρνηση όχι μόνο εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό και κατ΄επέκταση τον Έλληνα φαρμακοποιό αλλά τον εξέθεσε σε σοβαρούς κινδύνους.
 Να θυμίσουμε ότι 7 μήνες το Υπουργείο Υγείας δεν πέρασε ούτε ένα νομοσχέδιο. Ακόμα και η εύκολη κατά τα άλλα δέσμευση περί κανόνων στο ωράριο φαρμακείων ούτε αυτή εκπληρώθηκε. Αντιθέτως, η κυβέρνηση επέτρεψε στους γιατρούς να σημειώνουν επίσημα εμπορική ονομασία και άνοιξε την ΕΡΤ των 2500 χιλιάδων εργαζομένων ικανοποιώντας την επιθυμία του κομματικού στρατού. Παράλληλα, αύξησε τη καθυστέρηση στις πληρωμές μας και δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην αγορά παραφαρμάκου με την επιβολή των capital controls. Με την όλη στάση της έδωσε την ευκαιρία στους δανειστές και στα συμφέροντα να ξαναβάλουν στο κάδρο το ελληνικό φαρμακείο. 
  Είναι γεγονός ότι η χώρα γύρισε πίσω χρόνια στην εποχή που συζητούσαμε το 1ο μνημόνιο ενώ ο λαϊκισμός και τα μεγάλα λόγια δεν έχουν τέλος σε αυτή τη χώρα με τη σκυτάλη να παίρνει το νέο κόμμα Λαφαζάνη.  
  Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε πλέον μόνοι μας. Έχουμε όμως το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε αποφάσεις των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων και τον Έλληνα ασφαλισμένο που τόσους μήνες πιστώνουμε τα φάρμακά του. 
  Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να το βάλουμε κάτω. Θα πρέπει να είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι για κινητοποιήσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και την αναστολή πίστωσης προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας. 
  Ο Έλληνας φαρμακοποιός έκανε αρκετή υπομονή και τα όρια του εξαντλούνται. 
  Η προεκλογική περίοδος μας δίνει μια ευκαιρία τουλάχιστον. Να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας και να οργανωθούμε απέναντι σε όσα έρχονται. 

Εκ της ΚΙΝΕΦ
Κίνηση Νέων και Ενωμένων Φαρμακοποιών
Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OI ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ . ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΙΜΙΑ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ "ΑΝΗΚΕΙΣ " ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΠΑΔΙΚΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ .ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ " ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΕΑΝ "ΣΥΜΦΕΡΕΙ".... ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΩΣ ΣΩΘΟΥΜΕ . ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ . ΤΑ ΛΟΜΠΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ . ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ .ΜΕΤΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ " ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ "ΑΛΥΣΙΔΕΣ " ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ .... ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.