Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Μικρά βήματα εκσυγχρονισμού από το υπουργείο Υγείας

Μικρά βήματα εκσυγχρονισμού από το υπουργείο ΥγείαςΣτην επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικού προγραμματισμού ραντεβού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), καθώς και στην ενσωμάτωση τουλάχιστον 25 θεραπευτικών πρωτοκόλλων στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης προχωράει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.
Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 15 Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογραφησης (ΘΠΣ), τα οποία αφορούν τη δυσλιπιδαμία (1), την οστεοπόρωση (5), τα ρευματολογικά (5), τον σακχαρώδη διαβήτης (3) και την αρτηριακή υπέρταση (1), ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί 7 ακόμα ΘΠΣ τα οποία αφορούν τα νευρολογικά για άνοια (1), το πάρκινσον (2) και την επιληψία (1), καθώς και τα αναπνευστικά για ΧΑΠ (1), τη χρόνια βρογχίτιδα (1) και το άσθμα (1).
Εντός του Νοεμβρίου θα ενταχθούν άλλα 2 για την ψωρίαση και για τη θρομβοεμβολική νόσο, ενώ το 10ο ΘΠΣ για την Καρδιακή Αρρυθμία θα έχει ενταχθεί στο e-prescription έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά την επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικού προγραμματισμού ραντεβού στην ΠΦΥ, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι η ΗΔΙΚΑ προχωράει στην ανάπτυξή του. Η εν λόγω διαδικτυακή εφαρμογή των ραντεβού είναι έτοιμη και έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στο ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται η σταδιακή επέκταση της στα υπόλοιπα ΠΕΔΥ όλης της χώρας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: