Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

γιατροί

Μόνο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα μπορούν να είναι οι γιατροί του ΠΕΔΥ με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με νέο νομοσχέδιο που έφερε προς δημόσια διαβούλευση, ρυθμίζει το θέμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών και οδοντιάτρων του ΠΕΔΥ, δίνοντας συγκεκριμένες προθεσμίες ώστε όποιοι το επιθυμούν να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο. Ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα και σε όσους έχουν απολυθεί με διαπιστωτική πράξη να επιστρέψουν!
Σήμερα ισχύουν εργασιακές σχέσεις διαφόρων …ταχυτήτων, στο ιατρικό προσωπικό του ΠΕΔΥ όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα υπάρχουν γιατροί που εργάζονται με το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άλλοι που είναι στο ΠΕΔΥ αλλά διατήρησαν και το ιδιωτικό τους ιατρείο, καθώς δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια. Εκτός των άλλων υπάρχουν και εκείνοι οι γιατροί που είχαν μείνει τελείως εκτός συστήματος, αφού είχαν υποχρεωθεί να παραιτηθούν με το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη του 2014.
Στόχος με τις νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι ναενοποιηθούν όλες οι εργασιακές σχέσεις και όσοι παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα να μην εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Ανδρέας Ξανθός πριν λίγους μήνες.
http://www.healthreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: