Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Γενική συνέλευση φαρσοκωμωδία

Είναι γεγονός ότι χθες το απόγευμα  όσοι παρεβρεθήκαμε στην Γενική Συνέλευση του ΦΣΘ παρακολουθήσαμε ένα πραγματικό θέατρο σκιών με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΦΣΘ και σε ρόλο κομπάρσων τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του. 
Μια στημένη άψογα από άποψη σκηνοθεσίας γενική συνέλευση που από ενημερωτική εξελίχθηκε σε καταδίκη του ΠΦΣ και της ηγεσίας του για την έκδοση των ΚΥΑ και την θεσμοθέτηση των ΓΕΔΙΦΑ. 
Δυστυχώς, κάποιοι ξέχασαν ότι η άλωση του κλάδου έγινε επι των ημερών τους. Ότι ακόμα και οι ΚΥΑ που εκδόθηκαν πρόσφατα είναι μνημονιακή απαίτηση για απελευθέρωση του επαγγέλματος σύμφωνα με τις οδηγίες της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Μιας εργαλειοθήκης που όταν γράφονταν στην ηγεσία του ΠΦΣ ήταν οι ίδιοι και ήταν απόντες κατά τη συγγραφή της, εν αντιθέσει με τον ΣΕΒ, το Τεχνικό και Επαγγελματικό επιμελητήριο που συμμετείχαν στη διαβούλευση. 
Αφού λοιπόν καταφέρθηκε σύσσωμη η παράταξη κατά του ΠΦΣ ακολούθησε μια συγκινητική περιγραφή των επί των ημερών τους αγώνων χωρίς βέβαια σήμερα να τολμήσουν να προτείνουν καν την ανέξοδη πρόταση κινητοποίησης του ΠΦΣ περί άρσης των εφημεριών. Οπορτουνιστική στάση που επιβεβαιώνει ξεκάθαρα το ότι δεν τους ενδιαφέρει η ενότητα του κλάδου αλλά η συνδικαλιστική αντιπαράθεση και διαφοροποίηση. 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΦΣΘ μια γενική συνέλευση 50-60 ατόμων, όσοι άντεξαν δηλαδή να βλέπουν τον θίασο, δεν έχει ουσιαστική πρόταση αλλά ψηφίζει αίτημα συγκλήσεως ΓΣ στον ΠΦΣ πράγμα που ούτως ή άλλως μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος καθώς συμμετέχει στο ΔΣ ως μέλος. 
Τέτοια στάση και τέτοια φαινόμενα υποτιμούν την νοημοσύνη των συναδέλφων.

Υ.Γ.
Οι πραγματικοί ηγέτες όταν φθάνουν στα ύπατα αξιώματα αποχωρούν και περιμένουν να τους κρίνει η ιστορία. Η προσπάθεια για επιστροφή φανερώνει το γεγονός ότι έκαναν κάτι λάθος και φοβούμενοι την υστεροφημία τους επιζητούν διακαώς την εξουσία. Προσπάθεια που θα λέγαμε ότι θυμίζει Γιώργο Α. Παπανδρέου !!!
Το χρονοντούλαπο της ιστορίας όμως έκλεισε γι αυτούς.
Περαστικά. 

Για την ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία για την Θεσσαλονίκη 
Χρήστος Ξανθόπουλος 
Μέλος ΔΣ ΦΣΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: