Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

ΑΕΣΠ – ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Η’ ΜΑΖΩΞΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ

Πάτρα, 30.06.2016
Με απεριόριστη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολουθώ τις αναρτήσεις του κ. Θεοδοσιάδη στον γνωστό ιστότοπο των φίλων του, όπου μία υπογράφει ως πρόεδρος της ΑΕΣΠ και μία ως σκέτος Θεοδοσιάδης. Ειλικρινά, δεν είχα καταλάβει σε τι οφειλόταν η διαφοροποίηση, μιας και τα κείμενα πάντοτε στην ίδια γραμμή βρίσκονταν. Σήμερα όμως, μετά το πόνημά του περί πειθαρχικών συμβουλίων όπου τόνισε με έμφαση την ευθύνη του προεδρείου του Π.Φ.Σ, στο οποίο γνωρίζει πολύ καλά πως συμμετέχει και η ΑΕΣΠ, άρχισα να αντιλαμβάνομαι πολλά.


Παρότι οι ενδιαφερόμενοι για το σημερινό κείμενο του, απ’ ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται, είναι οι γνωστοί χειροκροτητές του, και επειδή τα πράγματα αναλύονται με αυστηρή μονομέρεια, ας γράψουμε και κάποια δεδομένα που απουσιάζουν από την ‘’αλήθεια’’ του, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.
Τα Πειθαρχικά Συμβούλια αφορούν τα πρωτοβάθμια όργανα, συνεπώς η οποιαδήποτε αλλαγή επί της δομής τους πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των πρωτοβάθμιων, κατ΄ ελάχιστο δηλαδή της Γενικής Συνέλευσης των εκλεκτόρων. Αντ’ αυτού, ο κ. Θεοδοσιάδης παραδέχεται ο ίδιος πως η αλλαγή έγινε μετά από μια απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. στο οποίο η παράταξή του έκανε ότι ήθελε μιας και είχε 8 στους 15. Κανένα σύλλογο δεν ενημέρωσε και κανένας πρόεδρος δεν είχε συμφωνήσει μαζί του οτιδήποτε.
Η οποιαδήποτε νομοθετική αλλαγή ή ρύθμιση, μιας και το ζήτημα δεν είναι κατεπείγον ή τουλάχιστον δεν είναι κατεπείγον για όλους τους συλλόγους, θα έπρεπε να έχει ορίζοντα εκλογών. Αντ’ αυτού, ο κ. Θεοδοσιάδης με σύμμαχο τον γνωστό σε όλους μας νεοδημοκράτη υπουργό κ. Βορίδη, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ εκλεγμένα όργανα δια ‘’νόμου’’ προκηρύσσοντας νέες εκλογές μόνο για τα Πειθαρχικά. Και αν υποθέσουμε ότι το Πειθαρχικό του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης δεν έβρισκε δικαστικό για να συγκροτηθεί, το εκλεγμένο Πειθαρχικό του Φ.Σ. Αχαΐας που είχε ήδη συγκροτηθεί από το Φλεβάρη του 2014 για ποιο λόγο θα έπρεπε να καταργηθεί και μάλιστα δια ‘’νόμου’’ ή επίσης τα Πειθαρχικά των Φ.Σ. Αττικής και Πειραιά τα οποία είχαν ήδη συγκροτηθεί; Γνωρίζει ο κ. Θεοδοσιάδης ότι οι 3 αυτοί σύλλογοι εκπροσωπούν πειθαρχικά, πάνω από τα 3/5 των φαρμακείων της χώρας ή εκτιμά ότι η Θεσσαλονίκη είναι ο ομφαλός της γης; Μήπως θα πρέπει επίσης να ρωτήσει κάποιον νομικό, αν είναι εντός συνταγματικού πλαισίου η, με τροπολογία, κατάργηση εκλεγμένου συνδικαλιστικού οργάνου; Μήπως η εν κρυπτώ διαπραγμάτευση του με τον κ. Βορίδη, τον ομογάλακτό του κομματικά, αποτελεί τον ορισμό του κομματικού συνδικαλισμού; Και εν τέλει μήπως ο κ. Θεοδοσιάδης και οι ομογάλακτοι φίλοι του θέλουν τα Πειθαρχικά χωρίς δικαστικό για να εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς;
Ως προεδρείο του ΠΦΣ δεν δεχθήκαμε καμία όχληση για τη μη λειτουργία των Πειθαρχικών του Βορίδη, αντιθέτως, όλοι, συμπεριλαμβανομένων και του κ. Θεοδοσιάδη, συμφώνησαν σε Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. σε νέα τροπολογία η οποία έχει κατατεθεί στους απογόνους του βαρόνου Μινχάουζεν, υπουργούς Κουρουμπλή και Ξανθό, επανειλημμένα και αναμένουμε την έγκρισή τους. Επειδή η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει και επειδή ο βαρόνος Μινχάουζεν ουδέποτε εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του, είναι σαφές πως στις νέες εκλογές θα πάμε μάλλον με τα Πειθαρχικά Βορίδη και ο κ. Θεοδοσιάδης με την όποια παράταξη είναι και διευθύνει θα έχει πάντα το στίγμα του πραξικοπηματία στην γελοιοποίηση ενός θεσμού.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι και μόνο η χρήση των εκφράσεων: «αείμνηστος Παπαγεωργίου» ως νομική δήθεν εγκυρότητα στις δόλιες προθέσεις του κ. Θεοδοσιάδη, μόνο εσωτερική ναυτία μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον υγιώς σκεπτόμενο φαρμακοποιό.
Εκ μέρους του προεδρείου του Π.Φ.Σ.,

Ανδρέας Σοφιανόπουλος,
Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: