Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Χανιά | Η φαρμακοποιός της Αλμυρίδας απαντά στον δημοσιογράφο της Καρδίτσας

Σκληρή απάντηση δίνει η Αργυρώ  Τζομπανάκη, φαρμακοποιός και ιδιοκτήτρια του φαρμακείου στην Αλμυρίδα, στον Γιώργο Αμβροσίου, δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας “ΑΛΗΘΕΙΑ” της Καρδίτσας, που έκανε διακοπές στην περιοχή του Αποκόρωνα στα Χανιά, ο οποίος όπως δημοσιοποίησε στο zarpanews.gr, δείτε ΕΔΩ, είχε μια μικρή περιπέτεια με τα φαρμακεία της περιοχής.
Ακολουθεί η επιστολή της κας Τζομπανάκη:
“Καλησπέρα,
Δημοσιογράφε και εκδότη της εφημερίδας της ΑΛΗΘΕΙΑ της Καρδίτσας, ως η φαρμακοποιός της Αλμυρίδας θα ήταν καλό να ακουστεί και η δική μου άποψη.
Δεν βρίσκετε λίγο εγωιστικό το γεγονός ότι χρειαστήκατε ανοιχτό φαρμακείο και δεν βρήκατε εκεί που σας βόλευε ενώ κάνατε τις διακοπές σας; Οι εφημερίες στην περιοχή του Αποκόρωνα ίσως να μην σας βολεύουν όμως αυτές είναι βάσει νόμου και θα έπρεπε να τις σέβεστε!
Ο Αποκόρωνας καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του νομού Χανίων και αποτελείται από 7 φαρμακεία που κάνουν εναλλάξ εφημερίες ανά εβδομάδα! Κάθε φαρμακείο που εφημερεύει έχει πρωί –απόγευμα ανοιχτά όλη τη βδομάδα και Σάββατο-Κυριακή πρωί!
Αλήθεια πόσες ώρες δουλειάς εβδομαδιαίως αντέχει ένας άνθρωπος;
Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον τρόπο που εκφράζεστε γιατί ξεχνάτε ότι και οι φαρμακοποιοί είναι άνθρωποι !
Καθημερινά βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους και στους κατοίκους αυτών των χωριών που πραγματικά μας χρειάζονται! Χειμώνα-καλοκαίρι! Τη στιγμή που το ίδιο το κράτος ούτε γιατρό δεν στέλνει σε πολλά από αυτά τα χωριά!
Δεν είμαστε τουριστικά μαγαζιά για να έχουμε το ωράριο που εσάς σας βολεύει! Να προσθέσω φυσικά ότι τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά τις Κυριακές αλλά και τις νύχτες… οπότε μάλλον πάλι δεν θα βρίσκατε το Depon των παιδιών σας!
Επίσης το γεγονός ότι απαιτείτε να διανυκτερεύει φαρμακείο στην χιλιομετρική απόσταση που λέτε δεν προβλέπεται βάσει νόμου. Αλλά και πρακτικά δεν γίνεται μιας και θα έπρεπε 2-3 φορές την εβδομάδα να κοιμόμαστε στο φαρμακείο!!!
Όσο για την «ουρά» που τόσο πολύ σας ενόχλησε να σας ενημερώσω ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός στα Χανιά πολλαπλασιάζεται (όπως σωστά διαβάσατε) τρεις ή και τέσσερις φορές από επισκέπτες όπως και εσείς…
Αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να βρείτε ως δημοσιογράφος από τα αεροδρόμια και λιμάνια της Κρήτης! (Αν η πληρότητα των καταλυμάτων στα Χανιά αυτή την εποχή είναι 100%, τότε σίγουρα δεν είναι μόνο 200 χιλιάδες οι επισκέπτες στην Κρήτη……..)
Στα σούπερ μάρκετ αλήθεια δεν έχετε περιμένει ποτέ στη ουρά;
Για να μην αναφερθούμε σε δημόσιες υπηρεσίες  κλπ. Γιατί εγώ τους βλέπω όλους να περιμένουν στη σειρά τους χωρίς παράπονα (τις περισσότερες φορές) …
Βεβαίως, ως δημοσιογράφος αν ενημερωθείτε για τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τα φαρμακεία σίγουρα θα είστε καλύτερα προετοιμασμένος (για τα παιδιά σας και μόνο).
Τέλος μια συμβουλή από μια φαρμακοποιό-νέα μητέρα! Όταν πηγαίνουμε διακοπές σε ένα ξένο μέρος με την οικογένεια μας πάντα φροντίζουμε να προμηθευόμαστε εκ των προτέρων τα απαραίτητα όπως π.χ. ένα αντιπυρετικό-παυσίπονο για το παιδί μας!
Ειδικά όταν το μέρος αυτό είναι ένα μικρό χωριό και όχι το κέντρο μιας πόλης! Αλλιώς πρέπει σαν γονιός να είστε διατεθειμένος να διανύσετε μερικά χιλιόμετρα μέχρι την πόλη, για το παιδί σας… και όχι να μεταθέτετε τις ευθύνες που σας αναλογούν «αλλού».
Ε ρε αντικειμενική ενημέρωση που μας χρειάζεται…….
( Αν επιθυμείτε τρόικα και στα φαρμακεία, να είστε προετοιμασμένος για τρόικα και στο επάγγελμα σας…)
Τζομπανάκη Αργυρώ
Φαρμακοποιός, Ιδιοκτήτρια Φαρμακείου Αλμυρίδας”
zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: