Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Κινητοποίηση για την σοβαρή έλλειψη του φαρμακευτικού σκευάσματος "AKINETON"

Σε άμεσες παρεμβάσεις για την πολύ σοβαρή έλλειψη του φαρμακευτικού σκευάσματος "AKINETON", η οποία σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική αγορά φαρμάκου, προέβη το Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ).

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΨΕ αναφέρει τα εξής:
"Σχετικά με την έλλειψη του σκευάσματος ΑΚΙΝΕΤΟΝ, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία έκρινε σκόπιμο να γίνει συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Αικ. Αντωνίου.
Παράλληλα ζητήθηκαν μέσω επιστολής διευκρινίσεις από την Εταιρεία Desma GmbH η οποία διαθέτει το σκεύασμα στην Ελλάδα, χωρίς κάποια απάντηση στην ΕΨΕ.
Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι είχε προβεί σε σειρά ενεργειών με τη φαρμακαποθήκη που το διακινεί για να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης. Όπως μας διευκρίνισε, η έλλειψη οφείλεται σε μειωμένες ποσότητες που φτάνουν στην Ελλάδα, λόγω της χαμηλής τιμής των παλαιών φαρμάκων αλλά και στην απαίτηση της Γερμανικής Εταιρείας που το διακινεί να πληρώνεται μετρητά για κάθε παράδοση φαρμάκων.
Η Πρόεδρος του ΕΟΦ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα απαραίτητα για την ομαλή προμήθεια του εν λόγω απαραίτητου σκευάσματος, η οποία περιλαμβάνει και την έγκαιρη εξόφληση της φαρμακαποθήκης από τα νοσοκομεία".

ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: